Acasa InternationalExterne Felipe al VI-lea a fost proclamat rege al Spaniei (video)

Felipe al VI-lea a fost proclamat rege al Spaniei (video)

scris de A.B.
8 afisari

Noul rege al Spaniei Felipe al VI-lea de Bourbon a depus jurământul, joi, în Parlamentul de la Madrid, după abdicarea tatălui său, Juan Carlos, după 39 de ani de domnie. Felipe al VI-lea a primit joi dimineaţa de la tatăl său Juan Carlos centura de căpitan general al forţelor armate, o ceremonie care a declanşat festivităţile proclamării sale.

Felipe al VI-lea a fost proclamat rege al Spaniei

Felipe al VI-lea a fost proclamat rege al Spaniei

„Jur să îmi îndeplinesc cu credinţă funcţiile, să respect şi să veghez la respectarea Constituţiei şi a legilor şi să respect drepturile cetăţenilor şi regiunilor autonome”, a declarat noul rege, în vârstă de 46 de ani, în aplauzele deputaţilor şi senatorilor reuniţi în Congres.

Felipe al VI-lea pledează pentru o monarhie „integră” şi o Spanie unită

Noul rege al Spaniei, Felipe al VI-lea de Bourbon, şi-a proclamat, joi, „încrederea în unitatea Spaniei”, în faţa intensificării separatismului catalan, promiţând o monarhie „integră şi transparentă” după scandalurile care au afectat familia regală.

„Vrem o Spanie în care toţi cetăţenii să regăsească încrederea în instituţii” şi „în care să îşi aibă locul toate formele de a se simţi spaniol”, a declarat el în cadrul discursului de proclamare susţinut în faţa Congresului.

Noul rege al Spaniei, Felipe al VI-lea de Bourbon, i-a adus un omagiu, joi, tatălui său Juan Carlos, care a abdicat în favoarea sa, lăudând rolul acestuia în „reconcilierea spaniolilor” după dictatura lui Franco.

„O domnie excepţională devine astăzi parte din istoria noastră, cu o moştenire excepţională”, a declarat regele, în vârstă de 46 de ani, în cadrul discursului său de proclamare susţinut în faţa Parlamentului.

Juan Carlos, în vârstă de 76 de ani, care a semnat miercuri foarte emoţionat actul de abdicare, i-a trecut centura roşie fiului său, în vârstă de 46 de ani, purtând o uniformă militară de paradă, în cadrul unei ceremonii la Palatul Zarzuela, în prezenţa membrilor Familiei Regale şi unor oficiali de rang înalt din cadrul armatei.

3 comentarii

salut 20-06-2014 - 04:57

” …în prezenţa membrilor Familiei Regale şi unor oficiali de rang înalt din cadrul armatei….” …si a echipei nationale de fotbal.

tomi 20-06-2014 - 05:14

Mai ce sa zic, vad un gest frumos, familiar, generos si eroic. Toata admiratia lui Juan Carlos, care abdica inca in putere sa-l vada pe fiul sau, un exemplar chiar reusit sa stea pe tron si nu sa astepte moartea tatalui. Frumos si un exemplu bun.
Spre deosebire vad pe vrajitoarea Angliei care deja a trecut la deplasare in modul unei rame care nu se poate dezlipi de tron, cineva o fi scapat un superglue Locktite pe tron de nu se mai poate ridica babornita. Are acolo o armata de urmasi dar ea nimic. Si vazand in istorie marile merite ale aceste regine lovita de tronoscopie, nu retin nici un gest suprem in istoria ei ce sa o bage in cartile de istorie. Badea Marin de la Stana de pe pajistea de langa Omul sant convins ca a contribuit mai mult in politica Angliei decat japita asta de scorpie. Se pare ca si celui cu coasa privirea „blada” a japitei ii creaza o teama si prefera sa stea departe de ea. Prințul Charles de Wales prefara sa stea departe de buna lui mama si a gasit locul viselor sale pe plaiurile romanesti, simpatic si desigur da cinste si prestigiu tarii prezenta unui om ca acest „orfan” de mama.

jan dinu 20-06-2014 - 05:53

Tomi , acest Don Juan a ajuns asha de prapadit ca shi cum a trait
zeci de ani in slamurile din Rio Dejaniero , Este un babalic de risul
lumii ,asta cred ca NU mai poate face sexuri de mult shi acum se misca
precum — SOBRU — in azil ! Pacat de nevastasa ca se pare ca inca-i place
sa se joace de-a femeia cu barbatu !
Nevasta noului rege arata bine dar sunt constient ca nu am acces la EA
decit atunci cind ai pregatesc — CALUL — cind se arunca pe el …calarindu-l !
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult