Acasa InternationalExterne Femeile nord-coreene vandute pe dolari, cele sudaneze cumparate cu vite

Femeile nord-coreene vandute pe dolari, cele sudaneze cumparate cu vite

scris de Ziua Veche
6 afisari

 

„Vand femeie nord-coreeana taranilor chinezi necasatoriti. Pretul intre 150 si 1500 de dolari”, asa ar putea suna un anunt ce prezinta situatia tinerelor din Coreea de Nord care se refugiaza in China.


 

 

Intr-un comunicat al Aliantei Familiilor din Romania (AFR), care citeaza revista americana breitbart.com, se arata ca „traficul incepe la granita dintre China si Coreea de Nord unde granicerii nord coreeni vand femeile tinere la un pret de pana la 150 de dolari. Pretul final ajunge pana la 1500 de dolari de persoana, iar cumparatorii in marea lor majoritate sunt tarani chinezi necasatoriti.”

Fenomenul traficului de femei nu este nou, dar in ultimul timp a devenit tot mai vizibil, iar preturile cresc, reflectand penuria crescanda de mirese pentru barbatii chinezi necasatoriti al caror numar se estimeaza a fi in jur de 32 de milioane.

 

„Se estimeaza ca in China traiesc ilegal zeci de mii de refugiati nord coreeni dintre care 80% sunt femei. Dintre acestea, 90% sunt vandute traficantilor de femei care apoi le vand mai departe barbatilor fara neveste. Daca barbatilor nu le plac nevestele care si le cumpara, le vand mai departe la un pret mai ridicat. Au fost raportate cazuri de femei vandute de chiar sapte sau opt ori. Femeile nevandute sunt fortate sa se prostitueze sau sa participe in productia de materiale pornografice online”, se mai arata in comunicatul AFR. 

Stiri similare au aparut recent si in Los Angeles Times. In anumite parti ale Sudanului femeile se vand pentru casatorie, dar nu pe bani ci pe vite. Cu cat tanara e mai inalta cu atat pretul ei in vite e mai ridicat. Fetele scunde se vand cu un pret la intre 5 si 20 de vite, iar cele inalte la un pret de intre 60 si 100 de vite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult