Acasa InternationalExterne Fetiţă de 12 ani însărcinată printre copiii din România folosiţi la cerşit în Londra

Fetiţă de 12 ani însărcinată printre copiii din România folosiţi la cerşit în Londra

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Operaţiunea poliţiei britanice, soldată marţi cu descoperirea a 103 copii originari din România, la 16 adrese din estul Londrei, a dus la identificarea unei fete de 12 ani însărcinate, informează Daily Mail în ediţia de miercuri, citat de Agerpres, care precizează că este vorba de cea mai şocantă constatare.


Ziarul menţionat precizează că aceşti copii erau forţaţi să cerşească şi să fure pentru adulţi infractori în stilul clanului Făgin, cel care a organizat o reţea de cerşetorie cu copii minori de etnie romă. Numărul adulţilor arestaţi se ridică în prezent la opt, dintre care trei sub acuzaţia obţinerii de beneficii sociale prin fraudă, în valoare de 50.000 de lire sterline. Daily Mail aminteşte că în zorii zilei de marţi, poliţiştii au descins într-o serie de proprietăţi închiriate din Ilford şi imediat au luat sub protecţia poliţiei 28 de copii „expuşi riscului”, în vârstă de trei până la 17 ani. Serviciile de sănătate şi oficiali ai serviciilor sociale au intervievat încă 75 de tineri pentru a stabili dacă şi ei ar trebui luaţi în îngrijire. Potrivit unor surse, unii dintre hoţii de buzunare copii câştigau pâna la 300 de lire pe zi, dar rareori au primit chiar şi o mică parte a veniturilor.  

 

Daily Mail ţine să sublinieze că cea mai şocantă dintre toate a fost descoperirea, la o adresă, a fetei românce de 12 ani, în primele luni ale sarcinii. S-a dovedit că ea nu locuia cu părinţii iar în prezent sunt în curs anchete de urgenţă pentru a stabili dacă ei locuiesc în Marea Britanie şi dacă fata a mers vreodată la şcoală.

 Potrivit publicaţiei Express, se crede ca aceşti copii au fost instruiţi în ţara lor şi aduşi în Marea Britanie să fure şi să cerşească pentru banda care i-a folosit de asemenea pentru a pretinde beneficii de la stat. Unul dintre membrii bandei suspectaţi obţinea 400 de lire pe săptămână beneficii fraudate.  

Amintind că operaţiunea a fost parte a unei anchete britanice şi române de mare anvergură, privind o infracţiune de 20 de millioane de lire pe an, Express ţine să sublinieze că acţiunea condusă de Scotland Yard expune scara şocantă a crizei din Marea Britanie pe care criticii o pun pe seama sistemului frontierelor deschise ale ţării. Poliţia estimează că fiecare copil valorează 100.000 de lire pe an pentru bandele care îi exploatează pentru a finanţa un stil de viaţă opulent în România.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult