Acasa InternationalExterne Fidel Castro: Barack Obama nu poate si nu vrea sa evite un conflict nuclear cu Iranul

Fidel Castro: Barack Obama nu poate si nu vrea sa evite un conflict nuclear cu Iranul

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Fostul presedinte cubanez nu crede ca liderul de la Casa Alba are capacitatea sau intentia de a opri un conflict militar cu Iranul, care, in opinia lui, ar putea conduce la o catastrofa nucleara.

“Din nefericire, din toate elementele realitatii pe care le observ, nu vad sa existe cea mai mica posibilitate ca sensul comun sa prevaleze si sa se evite razboiul, o realitate pe care Obama nu o va putea modifica”, afirma liderul cubanez intr-un articol publicat duminica pe site-ul Digital Cubadebate, citat de Mediafax. Fidel Castro vorbeste si despre scrisoarea trimisa fostului presedinte sud-african Nelson Mandela, in care ii cere sa nu permita construirea de baze americane sau NATO in Africa de Sud, avertizand in legatura cu riscul unei “catastrofe nucleare”. “Te rog sa folosesti intreaga ta influenta morala pentru a mentine Africa de Sud departe de bazele militare NATO si americane”, ii scrie Fidel Castro vechiului sau prieten.

Luni, in cadrul unui discurs rostit in orasul Qazvin, presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, a avertizat la randul sau ca Statele Unite trebuie sa renunte la “logica de cowboy” pentru a putea dialoga cu Iranul in legatura cu programul sau nuclear. “Daca veti actiona politicos, noi suntem gata sa dialogam cu tot respectul. Suntem rabdatori si va urmarim cu mare atentie toate trucurile”, a precizat Ahmadinejad, referindu-se la ultima rezolutie adoptata  de Consiliul de Securitate al ONU impotriva Iranului. Potrivit Agerpres, liderul de la Teheran a subliniat insa ca “nu ne este teama nici de bomba atomica, nici de rachete”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult