Acasa InternationalExterne Fidji şi-a pierdut independenţa

Fidji şi-a pierdut independenţa

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Republica Fidji  şi-a pierdut documentul care confirma accesul la independenţă în 1970 al acestei ţări din Oceanul Pacific, până atunci colonie britanică, a indicat radio-televiziunea publică locală, citată de Agerpres.

Responsabilul arhivelor guvernului, Salesia Ikaniwai, a declarat că Ordinul independenţei, în care sunt scrise bazele Constituţiei fidjiene, a dispărut în urmă cu cinci ani, potrivit Fidji Broadcasting Corporation.

Responsabilii au căutat peste tot în arhive şi au contactat mai multe servicii guvernamentale, dar în fără rezultat, a precizat Ikaniwai. Acest document fusese remis formal noii ţări independente de prinţul Charles.

Guvernul fidjian a contactat în final autorităţile britanice pentru a obţine o copie a documentului. Ţara – care se află în prezent sub regim militar – şi-a aniversat împlinirea a 40 de ani de independenţă în 10 octombrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult