Acasa InternationalExterne Fiica lui Che Guevara, în vizită la Hezbollah

Fiica lui Che Guevara, în vizită la Hezbollah

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Fiica cea mare a legendarului revoluţionar argentinian Ernesto Che Guevara a efectuat o vizită duminică în sudul Libanului, unde s-a întâlnit cu şeicul Naim Qassem, numărul doi în ierarhia Hezbollah după Hassan Nasrallah, transmite AFP.

Aleida Guevara a primit în dar din partea înaltului oficial Hezbollah o pânză în ulei în care este înfăţişat ilustrul său tată împreună cu defunctul comandant al mişcării şiite fundamentaliste libaneze Imad Mughniyeh. Cu ocazia întâlnirii lor, Aleida Guevara şi şeicul Qassem au discutat mai ales despre cât de “importantă este rezistenţa împotriva ocupaţiei şi solidaritatea între popoarele asuprite”, potrivit AFP, citată de Agerpres. Aleida Guevara este unul dintre cei patru copii ai lui Che, care au supravieţuit. De profesie medic pediatru, alergolog, ea activează într-un spital de copii din Havana. În diferite perioade ale vieţii, Aldeida Guevara a lucrat în calitate de medic în Angola, Ecuador şi Nicaragua. În America Latină, Africa şi Europa, ea este de asemenea cunoscută ca internaţionalistă şi militantă activă în sprijinul mişcărilor sociale a celor mai sărace pături ale populaţiei.

0 comentariu

mosu 22-04-2010 - 14:48

foarte bine ca mai exista doctori care sa ne explice si noua cate ceva pe intelesul nostru

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult