Acasa InternationalExterne Fiica regelui Spaniei, judecată pentru fraude financiare

Fiica regelui Spaniei, judecată pentru fraude financiare

scris de C.S.
1 afisari

Infanta Cristina, fiica regelui Juan Carlos al Spaniei, va fi judecată pentru fraudă fiscală și spălare de capital, prima înfățișare în procesul său urmând să aibă loc pe data de 8 martie.

Infanta Cristina, fiica regelui Spaniei, va fi judecată pentru fraude fiscale. (foto: Mediafax)

Judecătorul José Castro de la tribunalul de la Palma de Mallorca, în Baleare, care ancherează acest caz din 2010, a trecut peste opoziţia parchetului şi a inculpat-o pe Cristina, în vârstă de 48 de ani, pentru „presupuse delicte fiscale şi spălare de capitaluri”.

În primăvara lui 2012, judecătorul a acuzat-o pentru prima dată pe Infantă pentru trafic de influenţă, dar această decizie a fost anulată în urma unui recurs al parchetului. Judecătorul a încercat atunci să stabilească dacă fiica regelui are legătură cu presupuse activităţi frauduloase ale soţului ei.

Iñaki Urdangarin, în vârstă de 45 de ani, un fost campion olimpic la handbal care a devenit om de afaceri, este suspectat că a deturnat suma de 6,1 milioane de euro, fonduri publice, împreună cu fostul său asociat Diego Torres. El ar fi încheiat prin Institutul Noos, o societate nonprofit pe care o prezida în perioada 2004-2006, contracte cu autorităţi regionale din Baleare şi Valencia, în vederea organizării şi promovării unor evenimente legate de sport.

Cristina era, în perioada respectivă, membră a Comitetului Director Noos. Ea deţine în proporţie de jumătate, împreună cu soţul ei, societatea Aizoon, suspectată că a fost folosită ca firmă-paravan în vederea deturnărilor şi vizată de ancheta judecătorului.

Este pentru prima dată când un membru al Familiei Regale este vizat în mod direct de ancheta pentru corupţie împotriva lui Iñaki Urdangarin, soţul Infantei Cristina, un lucru care a afectat foarte puternic imaginea monarhiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult