Acasa InternationalExterne Filantropul Soros prabuseste euro

Filantropul Soros prabuseste euro

scris de Ziua Veche
2 afisari

Directorii unora dintre cele mai importante fonduri de investitii din lume, printre care Soros Fund Management, Greenlight Capital si SAC Capital Advisors, incearca sa destabilizeze moneda unica europeana, pentru a obtine castiguri enorme. Cotidianul The Wall Street Journal sustine ca, in cadrul unei intalniri desfasurate la inceputul lunii, in Manhattan, acestia au convenit sa grabesaca prabusirea euro, pentru ca, in paralel sa poata castiga miliarde de dolari, printr-o serie de speculatii pe piata financiara.

 Se pare ca obiectivul “elitelor” de pe piata finaciara, care profita si de situatia din Grecia, este ca euro sa ajunga la valoarea dolarului, sau chiar sub acesta. Astfel, daca in luna decembrie, euro era cotat la 1,51 de dolari, in luna februarie acesta a ajuns la 1,35. Scenariul a fost confirmat si de Hans Hufschmit, directorul fondului de investitii GlobeOp Financial Service, care a declarat ca aceasta “este o oportunitate … de a face foarte multi bani”. Intamplator sau nu, saptamana trecuta, George Soros declara ca, in cazul in care Uniunea Europeana “nu va face ordine pe propria piata finanaciara, euro s-ar putea prabusi”. Daca ministerul de finante din Grecia a refuzat sa comenteze informatia, un purtator de cuvant al Comisiei Europene a declatrat ca institutia pe care o reprezinta nu comenteaza zvonurile aparute pe piata finaciara. El a adugat totusi ca, responsabilii Uniunii Europene depun eforturi in vederea consolidarii legislatiei si reducerii riscurilor din acest domeniu. Interesant este si faptul ca, ataturi de George Soros, la intalnirea din Manhattan ar fi participat si presedintele Greenlight Capital, David Einhorn, care a jucat un rol important in accelerarea procesului de falimentare a holdingului Lehman Brothers. Wall Street Journal aminteste si de scandalul din anul 1992, cand lira sterlina s-a prabusit in urma speculatiilor facute pe piata finaciara de George Soros. Atunci, omul de afaceri de origine maghiara ar fi obtinut un profit de peste 1 miliard de dolari.

0 comentariu

Mery 25-03-2010 - 17:21

Sunt mai misto ca pozele digitale. Dar de ce nu ne propui si niste tablouri cu pepeni si cirese, sau cu rapirea din Serai, sau cu tiganca in fata oglinzii cu titele mari, focoasa si care se uita in oglinda, sau un tablou cu flori de liliac alaturi de un pepene rosu si un cutit, asa cum am vazut eu la un tirg de linga Ploiesti. Durere! Mai du-te si tu Cristinele pe la talciocuri si adu deacolo adevarate tablouri care sa ne incinte. De maestri dintrastia pe care ii tot aduci aici nu avem nevoie. Vrem sa vedem picturi ale pictorilor anonimi care picteaza la ei acasa sau in apartamente.

Vali A. 25-03-2010 - 18:52

Sunt alaturi de Mery in greaua ei suferinta. Ala cu ursuletii este genial! Daca in loc de ursuleti picta muncitori la taiat lemne in padure, era un precursor al realismului socialist. E groaznic! Si il cheama tot Ivan…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult