Acasa InternationalExterne Filipine devastat de taifunul Bopha. Bilanţul indica peste 238 de morţi

Filipine devastat de taifunul Bopha. Bilanţul indica peste 238 de morţi

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Conform unui bilanţ provizoriu prezentat de ministul de Interne Filipinez, taifunul Bopha a produs 238 de morţi, fiind date dispărute sute de persoane în sudul ţării.

Bilanţul taifunului Bopha în Filipine a ajuns la 82 de morţi şi 21 de dispăruţi (foto: guim.co.uk)

Cele mai multe persoane, 49, au murit în urma unei alunecări de teren provocată de ploaia torenţială la New Bataan, un oraş izolat de pe insula Mindanao, în timp ce alte 51 de persoane au murit în diverse localităţi rurale din provincia Davao Oriental. Primarul din New Bataan Lorenzo Balbin a declarat că un număr important dintre victime, ale căror cadavre au fost depuse într-un imobil al adiministraţie transformat în morgă provizorie, provine dintr-un sat aflat în apropiere de locul unde inundaţiile au afectat instalaţii ale armatei.

Bopha a atins uscatul marţi dimineaţa, în partea de est a Insulei Mindanao, cu rafale de vânt de până la 210 kilometri pe oră şi ploi puternice, antrenând cu el arbori şi case şi provocând ieşirea din albie a unor râuri şi alunecări de teren. Taifunul, care a pierdut din forţă în cursul nopţii, îşi continuă traiectoria spre Marea Chinei de Sud, au anunţat serviciile meteo.  Potrivit mediafax, un bilanţ anterior anunţa 52 de morţi şi patru dispăruţi, însă autorităţile au avertizat că acesta va creşte pe măsură ce echipe de salvare urmează să deblocheze accesul spre regiuni izolate din sudul arhipelagului filipinez.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult