Acasa InternationalExterne Filmul anti-islam “Fitna”, proiectat la procesul lui Geert Wilders

Filmul anti-islam “Fitna”, proiectat la procesul lui Geert Wilders

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Reluarea procesului deputatului olandez de extremă dreaptă Geert Wilders, judecat pentru incitare la ură rasială şi discriminare faţă de musulmani, a fost marcată miercuri de difuzarea filmului anti-islam ‘Fitna’, al cărui realizator este Wilders.

Potrivit Agerpres, filmul, de 17 minute, care acuză islamul că vrea să distrugă ‘civilizaţia occidentală’, a fost proiectat la tribunalul din Amsterdam, sub privirile impasibile ale lui Geert Wilders, care riscă un an de închisoare şi o amendă de 7 600 euro.

‘Nu vreau să văd’ filmul, a declarat judecătorilor una dintre reclamante, care a părăsit sala de judecată când s-a anunţat proiectarea acestuia. Filmul ‘Fitna’ a rulat prima dată în Olanda în 2008.

Geert Wilders, al cărui partid s-a situat al treilea la alegerile parlamentare din 9 iunie, este judecat pentru că a considerat islamul ‘fascist’ şi a cerut interzicerea Coranului, comparat cu cartea ‘Mein Kampf’ a lui Adolf Hitler.

‘Fitna’ alătură imagini ale atacurilor teroriste şi citate din Coran care, potrivit lui Wilders, cheamă la uciderea nemusulmanilor. Mai apare o caricatură a lui Mohamed, care duce o bombă în turban.

‘Nu ne mai simţim în siguranţă în Olanda’, afirmă unul dintre reclamanţi într-o mărturie citită miercuri de judecător. Audierile din cadrul procesului, care a început luni şi este transmis în direct pe internet şi la televiziunea publică olandeză, vor dura şapte zile, decizia urmând să fie luată pe 4 noiembrie.

Partidul pentru libertate (PVV), al treilea la alegerile parlamentare anticipate din 9 iunie, sprijină un viitor guvern liberal-creştin-democrat.

0 comentariu

honorius 22-04-2010 - 13:23

esti tare! ai dreptate. dar ce ne facem cu urechistii astia raspinditi in toata tara?

pompiliu bota 22-04-2010 - 18:28

Felicitări, dar despre gangsterul Cristi Deliorga când ne spuneţi cum a scăpat?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult