Acasa InternationalExterne Fiul lui Joe Biden, inculpat pentru evaziune fiscală. A luat bani de la Puiu Popoviciu

Fiul lui Joe Biden, inculpat pentru evaziune fiscală. A luat bani de la Puiu Popoviciu

scris de Z.V.
1.044 Afisari

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden, a fost inculpat pentru a doua oară la nivel federal, de data aceasta pentru evaziune fiscală.

Procurorii din SUA susțin că fiul președintelui Biden a luat bani de la afaceristul Puiu Popoviciu pentru a-l ajuta să scape de acuzațiile de corupție

Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, a fost pus sub acuzare joi pentru nouă acuzații de evaziune fiscală. Una dintre acuzații se referă și la afacerile din România ale lui Biden Jr, potrivit ziarului american Wall Street Journal. Actul procurorilor face referire la un acord între Hunter Biden și omul de afaceri român desemnat prin inițialele G.P. – cel mai probabil Gabriel Popoviciu.

”În toamna anului 2015, pârâtul (Hunter Biden – n.red.) a încheiat un acord verbal cu Asociatul de afaceri 1 pentru a ajuta un om de afaceri român, G.P., să conteste acuzațiile de dare de mită cu care se confrunta în țara sa de origine. G.P. a plătit o entitate asociată cu Asociatul de afaceri 1, prin intermediul afacerii românești a lui G.P. Între noiembrie 2015 și mai 2017, entitatea Asociatului de afaceri 1 a primit aproximativ 3.101.258 de dolari, sumă care a fost împărțită aproximativ în trei părți între Pârât, Asociatul de afaceri 1 și Asociatul de afaceri 2”, se arată în actul oficial de acuzare al procurorilor americani, publicat the The New York Times.

Hunter Biden, în vârsta de 53 de ani, „a fost implicat într-o stratagemă pentru a nu plăti cel puţin 1,4 milioane de dolari în declaraţiile sale fiscale federale” între 2016 şi 2019, potrivit procurorului special responsabil cu ancheta.

El „a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viaţă extravagant în loc să-şi plătească taxele„, se arată în documentul judiciar citat de Reuters și AFP.

Casa Albă nu a comentat noile acuzaţii joi seară. Acest scandal vine în momentul în care republicanii din Congres plasează afacerile lui Hunter Biden în centrul unei anchete vizând suspendarea preşedintelui Biden.

În document în sunt detaliate nouă capete de acuzare, de la evaziune fiscală la fals în declaraţii.

Fostul avocat şi om de afaceri şi-a cheltuit banii pentru a-şi finanţa consumul de droguri, compania unor „escorte” şi pentru maşini şi haine de lux, potrivit rechizitoriului.

În rechizitoriu se spune că fiul preşedintelui „a primit individual peste 7 milioane de dolari ca venit brut total” între 2016 şi jumătatea lunii octombrie 2020, dar „nu şi-a plătit intenţionat taxele din 2016, 2017, 2018 şi 2019 la timp, în ciuda faptului că a avut acces la fonduri pentru a plăti unele sau toate aceste taxe”.

Avocatul lui Hunter Biden, Abbe Lowell, a răspuns noilor acuzaţii spunând că „dacă numele de familie al lui Hunter ar fi fost altul decât Biden, acuzaţiile din Delaware şi acum din California, nu ar fi fost fost formulate”.

Rechizitoriul prezintă pe ce şi-a cheltuit Hunter Biden banii.

În perioada 2016-2019, a plătit peste 188.000 de dolari pentru „divertisment pentru adulţi” şi peste 683.000 de dolari pentru „plăţi – diverse femei”, conform documentelor din rechizitoriu.

Hunter Biden „a continuat să câştige generos şi să cheltuiască nebuneşte în 2018”, susţin procurorii.

În rechizitoriu se constată că acesta a realizat venituri „substanţiale”, inclusiv dintr-o companie pe care a înfiinţat-o cu un conglomerat de afaceri chinez, compania energetică ucraineană Burisma şi un om de afaceri român nenominalizat.

Pe măsură ce i-au crescut veniturile, au crescut şi cheltuielile pentru un „stil de viaţă extravagant”, se arată în rechizitoriu.

În 2018, inculpatul a cheltuit peste 1,8 milioane de dolari, inclusiv sute de mii de dolari în retrageri de numerar, aproximativ 383.000 de dolari în plăţi către femei şi 151.000 de dolari pentru îmbrăcăminte.

S-a cazat la diverse hoteluri de lux şi ar fi cheltuit 10.000 de dolari „pentru a-şi cumpăra statutul de membru într-un club sexual”.

Procurorii notează pe tot parcursul rechizitoriului că el „avea suficiente fonduri disponibile… pentru a plăti o parte sau toate impozitele restante atunci când erau datorate”, dar a ales să nu facă acest lucru.

Hunter Biden ar fi înregistrat adesea cheltuielile personale drept cheltuieli de afaceri, cum ar fi o închiriere a unui Lamborghini pe care l-a condus când s-a mutat pentru prima dată în California, în aprilie 2018, până când Porsche-ul său a sosit de pe coasta de est, potrivit News.ro.

Cu o ocazie, inculpatul nu a notat o plată Venmo de 1.500 USD în august 2018 ca o cheltuială personală.

Deşi plata a fost descrisă drept achiziţia unei „opere de artă”, procurorii spun că a fost către o dansatoare exotică dintr-un club de striptease, care „nu-i vânduse nicio operă de artă”, se arată în documentele anchetatorilor.

Această nouă inculpare înseamnă că fiul preşedintelui, deja urmărit penal pentru deţinere ilegală de armă, ar putea fi judecat de două ori anul viitor, în timp ce tatăl său încearcă să fie reales la Casa Albă, notează AFP.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS