Acasa InternationalExterne Fiul lui Smirnov, adus cu forţa la Moscova

Fiul lui Smirnov, adus cu forţa la Moscova

scris de M.A.
4 afisari

Oleg Smirnov, fiul mai mic al liderului separatist de la Tiraspol, ar putea fi dus cu forţa la Moscova pentru audieri într-un dosar de delapidare. El a fost citat de organele de anchetă, dar nu s-a prezentat de bună voie.

Oleg Smirnov (lenta.ru)

Oleg Smirnov (foto: lenta.ru)

„Procurorii nu exclud varianta aducerii forţate a banuitilor de către reprezentanţii ministerului de Interne al Rusiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului rus de anchetă, Vladimir Markin. Oleg Smirnov şi bancherul Oleg Briziţki sunt suspectaţi de justiţia rusă de deturnare de fonduri în valoare de 160 de milioane de ruble (4 milioane de euro), bani alocaţi de Rusia Tiraspolului în calitate de ajutor umanitar.

Fiul liderului autoproclamatei republici nistrene şi-ar fi cumpărat, din banii furaţi, câteva apartamente la Moscova şi o vilă în apropiere de capitala rusă, afirmă surse apropiate anchetei. Anchetatorii intenţionează să verifice cum respectă legislaţia fiscală o serie de întreprinderi moscovite înfiinţate de Smirnov, care are reşedinţa în capitala rusă şi cetăţenia Federaţiei Ruse.

Dacă vinovăţia celor doi suspecţi va fi dovedită, ei riscă până la zece ani de închisoare şi posibile amenzi de un milion de ruble sau echivalentul veniturilor pe o perioadă de trei ani. Justiţia rusă a iniţiat această anchetă penală în perioada în care şi Kremlinul face presiuni asupra lui Igor Smirnov să renunţe la ideea de a candida pentru un nou mandat la conducerea autoproclamatei republici nistrene.


1 comentariu

salut 07-11-2011 - 17:20

@ Neacsu

Comentariul asta ar trebui sa apara la articolul cu Udrea, dar nu il pun acolo cu buna intentie.

Marine, si pe Udrea si alte nulitati, VOI, presa, le-ati facut ministre si mai stiu eu ce. Daca o lasati mai usor cu tzigania, daca va aplecati mai mult pe problemele reale, daca acordati mai mult credit si spatiu jurnalistic celor care au intr-adevar ceva de spus, aveti o sansa sa contribuiti la schimbarea in bine a conducatorilor.
Pe latura cealalta, daca continuati sa vanati subiecte cu „Mona senzual” si alte „capodopere moderne”, nu va mirati ca intr-o buna zi va va fi ministru. Sau mai sus, totul e posibil.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult