Acasa InternationalExterne Florenţa-Timişoara: Avion plin cu români, evacuat de urgenţă

Florenţa-Timişoara: Avion plin cu români, evacuat de urgenţă

scris de M.A.
15 afisari

Câţiva pasageri au fost răniţi uşor şi mai multe persoane vârstnice s-au speriat după evacuarea de urgenţă dintr-un avion pe ruta Florenţa-Timişoara.

Florenta-Timisoara - Pasageri evacuati avion

Florenţa-Timişoara: Avion plin cu români, evacuat de urgenţă (foto: grr.rai.it)

Declanşarea unei alerte de incendiu la bordul unui avion ce urma să efectueze o cursă între Florenţa şi Timişoara a făcut necesară luni evacuarea avionului, precum şi închiderea provizorie a aeroportului din Toscana, transmite Agerpres. Cel puţin patru pasageri s-au rănit uşor (luxaţii, uşoare contuzii) în momentul folosirii toboganelor de urgenţă iar mai multe persoane în vârstă au manifestat o stare de şoc, potrivit unor surse sanitare.

Pilotul unui avion al companiei CarpatAir a decis să desfăşoare toboganele când, cu puţin timp înainte de decolare, un semnal luminos a indicat un început de incendiu la unul dintre motoarele aparatului. Alerta a fost dată şi la sol. Pompierii, poliţia aerului şi frontierelor precum şi serviciile de salvare au intervenit foarte repede. Aparatul, un Saab 2000 bimotor, transporta 40 de persoane.

Aterizările şi decolările au fost suspendate timp de mai bine de o oră la Florenţa. Potrivit unor surse din cadrul aeroportului, nu s-au detectat flăcări la motoarele aparatului. Comandantul a spus însă că a văzut semnalul de incendiu şi de aceea a declanşat procedura de evacuare de urgenţă a pasagerilor (majoritatea români) şi a avertizat turnul de control.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult