Acasa InternationalExterne Florida: Explozii ȋn lanț. Raniți, evacuați, persoane dispǎrute (video)

Florida: Explozii ȋn lanț. Raniți, evacuați, persoane dispǎrute (video)

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Cel puţin 15 persoane au fost date dispărute, iar locuitorii din zonă au fost evacuaţi în noaptea de luni spre marţi, în urma unei serii de explozii puternice la o fabrică de fiole de propan, în centrul Floridei.

Florida: Explozii ȋn lanț. Raniți, evacuați, persoane dispǎrute (foto: watoday.com.au)

Cotidianul Orlando Sentinel, care citează oficiali locali a anunțat cǎ 24 de persoane munceau în noaptea de luni spre marţi în instalaţia aparţinând firmei Blue Rhino, în momentul exploziilor. Cel puţin 15 persoane au fost date dispărute în urma accidentului, scrie cotidianul. Exploziile au declanşat un incendiu uriaş, pe care pompierii încercau să îl controleze marţi dimineaţa.

Exploziile au început înainte de miezul nopţii, distrugând acoperişul. Martori au descris explozii puternice şi o „minge de foc uriaşă” pe cer. Ambulanţe şi elicoptere au evacuat persoane rănite, al căror număr era necunoscut,  în continuare, spre spitale din regiunea oraşului Orlando. Exploziile au început cu puţin înainte de ora locală 23.00 (6.00, ora României), la Blue Rhino, o afacere cu propan, şi au durat peste o jumătate de oră. Toate exploziile au avut loc în incinta instalaţiei, aruncând acoperişul, a declarat Gary Borders, şeriful ţinutului Lake.

Cinci elicoptere au aterizat la Institutul pentru Siguranţă Publică LakeTech, potrivit publicaţiei. Ele au transportat pacienţi la Centrul Medical Regional Lakeland, Centrul Medical St. Joseph din Ocala, Centrul Medical Regional din Orlando şi Spitalul General Tampa. Cel puţin şase ambulanţe au venit la intervenţie. Locuitori au descris pentru publicaţie zgomote asemănătoare unor focuri de puşcă sau artificii şi au văzut exploziile pe deasupra copacilor. Unii au spus că au văzut o „minge de foc uriaşă” în atmosferă. Flăcările au fost văzute şi de la o distanţă de aproximativ opt kilometri. Una de şoc a fost resimţită până la Mount Dora.

Un drum a fost închis pe o porţiune de 5-6 kilometri, la est de instalaţie. Blue Rhino, cu sediul central în statul North Carolina, s-a mutat la Tavares în urmă cu aproximativ şapte ani, potrivit Orlando Sentinel, conform mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult