Acasa InternationalExterne Flota rusa din Crimeea: Comitetul Radei Supreme spune NU acordului dintre Rusia si Ucraina

Flota rusa din Crimeea: Comitetul Radei Supreme spune NU acordului dintre Rusia si Ucraina

scris de Ziua Veche
11 afisari

.Comitetul pentru politica externa a Radei Supreme din Ucraina recomanda sa nu se ratifice acordul privind prelungirea ramanerii flotei ruse a Marii Negre pe teritoriul Ucrainei. Declaratia a fost facuta luni de vicepresedintele Radei, Nikolai Tomenko, citat de agentia Unian.


Comitetul Central al Radei Supreme a decis sa nu sustina acest acord”, a declarat Tomenko. Conform declaratiei lui, reprezentantii Comitetului au ajuns la concluzia ca acest acord vine in contradictie cu prevederile Constitutiei Ucrainei. Ei considera necesara trimiterea actului la Curtea Constitutionala a Ucrainei, in baza articolului care interzice amplasarea bazelor straine pe teritoriul national.

Pe 21 aprilie 2010, Rusia si Ucraina au semnat la Harkov un acord pentru extidenderea perioadei de utilizare bazei de la Sevastopol pentru 25 de ani, cu dreptul de a putea fi prelungit pentru inca 5 ani. Opozitia ucraineana se declara impotriva ratificarii actului, considerandu-l neconstitutional, relateaza RIA Novosti. Curtea Constitutionala a Ucrainei a recunoscut decizia anterioara, de a prelungi sederea flotei Mari Negre in Crimeea, conforma cu legile statului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS