Acasa InternationalExterne UPDATE – Focuri de armă la Tribunalul din Milano. Cel puţin trei morţi

UPDATE – Focuri de armă la Tribunalul din Milano. Cel puţin trei morţi

scris de A.B.
13 afisari

UPDATE –  Trei persoane, printre care un judecător, au fost ucise într-un atac armat comis joi, în Palatul de Justiţie din Milano, de un bărbat care era inculpat pentru bancrută frauduloasă. Autorul atacului armat a fost prins de carabinieri într-o localitate din apropiere, relatează Corriere della Sera în ediţia electronică.

Claudio Giardiello, inculpat pentru bancrută frauduloasă, a intrat joi în Palatul de Justiţie din Milano şi a tras mai multe focuri de armă asupra unor persoane, la etajul al treilea al imobilului.

Trei persoane au fost ucise şi alte două rănite. Fernando Ciampi, un judecător care se ocupă de cazuri de faliment, a fost împuşcat mortal în biroul său, situat la etajul al doilea. Cea de-a doua persoană ucisă este avocatul Lorenzo Alberto Claris Appiani.

Giardiello, bine înarmat, ar fi intrat în Palatul de Justiţie însoţit de un avocat, astfel că a reuşit să evite controlul cu detectoarele de metale.

În urma atacului, Palatul de Justiţie a fost evacuat, iar poliţiştii l-au căutat pe atacator, care iniţial se afla în clădire. El a reuşit ulterior să fugă cu o motocicletă, dar a fost prins la scurt timp de carabinieri.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a confirmat că autorul atacului armat a fost prins de carabinieri la Vimercate, o localitate situată în apropiere de Milano.

Un bărbat a deschis focul joi dimineață la tribunalul din Milano, făcând „cel puțin o victimă”, potrivit procurorului Curții de Apel, Giovanni Canzio, citat de presa italiană, preluată de AFP.

tribunal milano impuscaturiBărbatul, urmărit pentru bancrută, este în continuare căutat în interiorul tribunalului, înconjurat de poliție și în curs de evacuare.

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte două rănite, joi, într-un schimb de focuri la Palatul de Justiţie din oraşul italian Milano, potrivit unor surse citate de ANSA în pagina electronică.

Anterior, surse citate de ANSA au declarat că două persoane au fost rănite în incidentul armat. Poliţiştii italieni se află la locul incidentului. Potrivit publicaţiei Corriere della Sera, citată de BBC News Online, printre cele două persoane rănite se află un avocat.

Poliţia a precizat că autorul focurilor de armă ar fi un inculpat într-un caz de faliment, care încă nu a fost prins.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult