Acasa InternationalExterne Fondatorul WikiLeaks este cautat de Interpol

Fondatorul WikiLeaks este cautat de Interpol

scris de Ziua Veche
5 afisari

Interpol a emis marţi un mandat de arestare internaţional împotriva lui Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, căutat de justiţia suedeză în cadrul unei anchete pentru „viol şi agresiune sexuală”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Interpol, informează Agerpres.


„Cererea de emitere a mandatului de arestare cu scopul extrădării” a fost primită din partea Suediei în 20 noiembrie la organizaţia poliţistă internaţională, al cărei sediu este la Lyon /Franţa/, a precizat ea. În consecinţă, „notiţele roşii” care dispun arestarea lui Assange au fost difuzate de Interpol poliţiilor din cele 188 de ţări afiliate.

Julian Assange a contestat marţi la Curtea Supremă a Suediei mandatul de arestare lansat împotriva lui de justiţia suedeză în procesul intentat pentru viol.

Justiţia suedeză lansase un ordin de arestare împotriva australianului în vârstă de 39 de ani cu scopul declarat de a-l interoga „pentru suspiciuni rezonabile de viol, agresiune sexuală şi coerciţie” în fapte comise în luna august. Avocatul lui Assange a contestat această decizie, dar ea a fost confirmată în apel, lăsându-i ultima alternativă demersul la Curtea supremă.

WikiLeaks, site specializat în dezvăluirea documentelor secrete, a început duminică să publice circa 251.000 de mesaje ale diplomaţiei americane, ceea ce a generat mânia Washingtonului şi stânjeneala mai multor guverne.

0 comentariu

Paddy 26-04-2010 - 18:37

fac parte din asa-numit grup „Pigs”. Cine compune acest grup? Simpul: Portugalia, Irland, Grecia si Spania.

Fiecare dintre aceste tari este un potential candidat la faliment. De fapt grupul „Pigs” ar trebui sa sune „Piigs”, tarilor de mai alaturandu-se si Italia. Alt candidat la faliment.

Pe termen mediu, vor veni la rand si celelalte state europene. Piata de capital a inceput deja speculatiile pe tema lichidatii Portugaliei.

Personal, nu cred ca Grecia ar vreo sansa sa scape de faliment. Acesta este pretul „ideologiei europene”.

alamar 26-04-2010 - 19:39

se discuta aspectul : Moralitatii ?…

Este moral ca gloatele din alte tari sa plateasca ptr. confortul si lenea altor gloate ?…

EU , a incetat de mult sa fie un mediu al prosperitatii economice, si a devenit un : colhoz…luam de la cei ce produc si subsidiem mediocritatea si lenea…

succes…

Intrebarea se pune , dupa cate zeci de miliarde de euro , gloatele din germania vor spune : Atat!…

Dupa grecia , va veni randul portugaliei , apoi al irlandei ,spaniei ,poate al italiei…intrbarea se pune : unde va fi punctul la care cei care produc , vor refuza sa continue sa subsideize indolenta si mediocritatea altora…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult