Acasa InternationalExterne Forțele de securitate din Kazahstan sunt în alertă maximă după ce au fost anunțate noi proteste

Forțele de securitate din Kazahstan sunt în alertă maximă după ce au fost anunțate noi proteste

scris de Misu Andrei
69 afisari

Forţele de securitate au blocat mai multe străzi şi au înconjurat o piaţă din Almatî, cel mai mare oraş din Kazahstan, în timp ce un grup de opoziţie intenţiona să organizeze noi proteste, a relatat miercuri de la faţa locului un corespondent al agenţiei Reuters.

Poliţia a afirmat că desfăşoară o „operaţiune antiteroristă”, conform Agerpres.

O grupare condusă de fostul bancher Muhtar Abliazov, în prezent critic din exil al guvernului condus de preşedintele Kasîm-Jomart Tokaev, a anunţat în aceeaşi zi că va protesta în faţa sediilor autorităţilor din principalele oraşe din întreaga ţară.

Justiţia kazahă a decis că mişcarea politică a lui Abliazov, Opţiunea Democratică a Kazahstanului, este extremistă.

Luna aceasta au avut loc cele mai violente manifestaţii din istoria post-sovietică a Kazahstanului, stat din centrul Asiei, bogat în resurse petroliere, cu o populaţie de 19 milioane. Şi-au pierdut viaţa cel puţin 255 de oameni, majoritatea la Almatî.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult