Acasa InternationalExterne Fortele speciale nord-coreene, echipate cu uniforme asemanatoare celor sud-coreene

Fortele speciale nord-coreene, echipate cu uniforme asemanatoare celor sud-coreene

scris de M.A.
65 afisari

Autorităţile de la Seul vor accelera livrarea noilor uniforme pentru militarii staţionaţi la graniţă, pentru a evita orice confuzie cu uniformele foarte asemănătoare purtate de militarii nord-coreeni, a anunţat, marţi, Ministerul sud-coreean al Apărării.

Militari coreeni
Foto: dokdoisours.blogspot.com

 

„A fost confirmat faptul că militarii nord-coreeni de la graniţă poartă uniforme de camuflaj asemănătoare cu cele ale armatei sud-coreene”, a declarat un reprezentant al Ministerului Apărării, potrivit Mediafax.

„Credem că forţele speciale nord-coreene staţionate în zonă efectuează exerciţii de infiltrare, pentru care le sunt necesare aceste uniforme”, a adăugat el. Forţele sud-coreene au început deja să distribuie un nou tip de echipament de camuflaj, însă urmează să accelereze procesul.

Armata regimului de la Phenian include unităţi speciale formate din 200.000 de militari, iar 50.000 dintre aceştia au fost staţionaţi la graniţa cu Coreea de Sud, după tensionarea relaţiilor dintre cele două părţi, ca urmare a bombardamentului nord-coreean asupra unei insule sud-coreene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult