Acasa InternationalExterne Fost pilot al aeronavei poloneze prezidentiale: Sistemul de alarma nu functiona in avionul presedintelui Kaczynski

Fost pilot al aeronavei poloneze prezidentiale: Sistemul de alarma nu functiona in avionul presedintelui Kaczynski

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Cauza prabusirii avionului presedintelui polonez ar putea fi nefunctionarea sistemului de alarma, relateaza Gazeta.ru. Conform declaratiei facute de fostul comandant al flotei aeriene prezidentiale poloneze,  , sistemul ar fi putut fi inchis din cauza ca aeroportul de la Smolensk nu permitea utilizarea lui.


El a mentionat ca parcul de avioane prezidential este intr-o stare tehnica foarte proasta, situatie care l-a si determinat, in urma cu doi ani, sa demisioneze. „De cand am intrat in aceasta functie, acum 11 ani, am asteptat sa fie livrate aeronave noi, dar nu s-a achizitionat nimic.
Avioanele Tupolev nu corespund standadelor europene de siguranta, nici macar Aeroflot nu le mai foloseste. Pilotii care le conduc nu pot raspunde de viata pasagerilor”, a afirmat Pietrzak. Concluziile anchetei legate de prabusirea avionului urmau sa fie prezentate in cursul zilei de joi, insa procurorul general al Poloniei, Andjei Seremet, a anuntat ca publicarea continutului cutiilor negre va fi amanata, conform RIA Novosti. „Pana nu vom avea toate materialele din Rusia, procurorii nu pot face publice inregistrarile cutiilor negre. Dupa analizarea lor in Polonia, va putea fi luata o decizie privitor la continutul lor”, a precizat Seremet. El a mentionat ca aceasta decizie ar putea fi luata in urmatoarele doua saptamani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult