Acasa InternationalExterne Aderarea României și Bulgariei la Schengen, subiect electoral în Franța

Aderarea României și Bulgariei la Schengen, subiect electoral în Franța

scris de Z.V.
1 afisari

Fostul premier francez Francois Fillon, a declarat că România şi Bulgaria nu trebuie să adere la Spaţiul Schengen, pentru că din cele două ţări vin cei mai mulţi romi.

schengen

Fost premier al Franței cere evitarea aderării României și Bulgariei la Schengen (foto: realestatescroatia.com)

Candidat pentru postul de lider al partidului de centru-dreapta UMP şi posibil candidat la preşedinţia Franţei, Francois Fillon, a avansat o serie de propuneri privind limitarea imigraţiei în Franţa, într-un interviu acordat postului TF1, François Fillon propune reformarea Spaţiului Schengen şi trecerea la un sistem mai dezvoltat – „Schengen +„. „Este necesară crearea unui corp european al poliţiei de frontieră, iar Franţa trebuie să preia responsabilitatea acestei iniţiative, în cooperare strânsă cu ţări afectate de imigraţia masivă, precum Italia, Spania, Grecia şi Malta”, a spus Fillon.

„Trebuie să evităm în mod absolut aderarea la Schengen a României şi Bulgariei”, de unde vin cei mai mulţi romi în Franţa, a adăugat Fillon, conform TF1. În opinia lui François Fillon, Franţa nu mai poate primi fluxuri masive de imigranţi. Politicianul de centru-dreapta propune o „dezbatere anuală” organizată de Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului, pentru stabilirea cotelor de imigraţie pe anul respectiv. Mai mult, Fillon vrea şi înăsprirea condiţiilor de obţinere a cetăţeniei franceze. „În prezent, condiţiile sunt prea disparate, iar dobândirea cetăţeniei franceze este aproape automată”, afirmă fostul premier francez, potrivit mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult