Acasa InternationalExterne Fost şef al KGB ales preşedinte în Osetia de Sud

Fost şef al KGB ales preşedinte în Osetia de Sud

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Fostul şef al filialei locale a KGB din Osetia de Sud, Leonid Tibilov, a câştigat alegerile din teritoriul separtist georgian sprijinit de Moscova.

Osetia de Sud

Leonid Tibilov l-a învins în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Osetia de Sud pe comisarul prezidenţial pentru drepturile omului David Sanakoev, care s-a situat la 16 procente distanţă de câştigător. Conform Agerpres, victoria a fost anunţată oficial duminică  de preşedinta comisiei electorală Bella Plieva, fostul şef al KGB din Osetia de Sud, fiind de acum noul preşedinte al zonei, deşi legitimitatea alegerilor osetine a fost contestată de autorităţile georgiene de la Tbilisi.

Osetia de Sud este o regiune muntoasă care s-a desprins de sub autoritatea Georgiei printr-un război în anii 1990. În august 2008 tensiunile crescânde dintre Georgia şi separatişti au condus la un război-fulger, în care trupele ruseşti au învins armata georgiană după cinci zile de lupte. Independenţa Osetiei de Sud nu este recunoscută decât de Rusia, Nicaragua, Venezuela, Nauru şi Tuvalu.

3 comentarii

kapa 09-04-2012 - 15:07

o rusie de cacat

Dorin C. 12-04-2012 - 03:06

La astia nu le mai ajunge pamintul. Se comporta la fel fata de toti vecinii, indiferent de rasa si religia lor. A avea atit de mult teritoriu si resurse naturale imense, si a mentine propria populatie intr-o asa de mare saracie si inapoiere, efectiv stai si te gindesti oare ce vor de la viata asta….

Dorin C. 12-04-2012 - 05:55

Aveti probleme cu server-ul dumneavoastra? Din cind in cind nu afiseaza postarile? Sau cineva nu le lasa sa apara?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult