Acasa InternationalExterne Fostul premier bulgar pus sub acuzare

Fostul premier bulgar pus sub acuzare

scris de Ziua Veche
2 afisari

Fostul prim ministru al Bulgariei Serghei Stanisev a fost pus miercuri sub acuzare datorita scurgerii in mass-media la sfarsitul anului trecut a unui raport secret privind crima organizata de la Sofia, transmite Novinite. „Este absurd ca nu prim ministru este judecat ca si cum ar fi un functionar de arhiva”, a declarat Stanisev la incheierea primei audieri. Stanisev l-a acuzat pe actualul premier Boiko Borisov ca face presiuni asupra procurorilor si a afirmat ca isi doreste ca acest proces sa nu fi fost unul secret, deoarece astfel ar fi putut demonstra despre ce este vorba cu adevarat. „Nu imi vor inchide gura in acest fel”, a mai spus Stanisev.
Raportul despre care este vorba in acest proces a fost inmanat in octombrie 2010 premierului Boiko Borisov de catre un agent al serviciilor secrete Aleksei Petrov si a fost publicat pe internet la cateva zile dupa aceea. In februarie 2010 Aleksei Petrov a fost arestat in cadrul operatiunii „Caracatita” si este in prezent judecat sub acuzatia ca ar fi condus o retea de crima organizata. Prin punerea sa sub acuzare, Stanisev se alatura altor patru fosti ministri din cabinetul sau: ministrul Muncii Emilia Maslarova, ministrii Agriculturii Valeri Tsvetanov si Nihat Kabil, ca si fostul ministru al Apararii Nikolai Tsonev.

0 comentariu

Corcodel de Parpange 13-04-2010 - 08:17

Faci pakt cu devilul,nu-i problema ca o …dai.

eu 14-04-2010 - 11:08

Sugestiva fotografia! Ce inseamna sa lucreze bine cu gura! Ajunge deputat. La mai …mari si tari!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult