Acasa InternationalExterne Foşti comisari UE sunt încă platiţi regeşte

Foşti comisari UE sunt încă platiţi regeşte

scris de Ziua Veche
1 afisari

Mai mulţi foşti comisari ai Uniunii Europene sunt încă plătiţi mii de euro pe lună chiar şi la trei ani după ce au părăsit funcţiile respective, informează BBC, citat de RAR. Şaisprezece foşti comisari câştigă între 40% şi 65% din salariile lunare de bază, chiar dacă lucrează în altă parte.


Comisia Europeană funcţionează ca un cabinet al UE. Sunt 27 de comisari, un preşedinte şi şapte vicepreşedinţi. Comisarii sunt foarte bine plătiţi, câstigând un salariu de bază de aproximativ 20.000 de euro pe lună şi se bucură de alte beneficii precum o pensie generoasă. Dar asa cum a fost dezvăluit, aceştia primesc „plăţi de tranziţie” chiar şi la trei ani după plecarea din Comisie.

În funcţie de perioada de angajare, foştii comisari pot primi în continuare plăţi de până la 65% din salariile lor anterioare.

Doi foşti comisari – Charlie McCreevy şi Joe Borg – câştigă încă 11 de mii de euro pe lună din partea UE, a scris ziarul Financial Times Deutschland, citat de BBC.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult