Acasa InternationalExterne Franţa penalizată de CE pentru expulzarea romilor

Franţa penalizată de CE pentru expulzarea romilor

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Comisia Europeană a luat, miercuri, decizia de principiu de a deschide o procedură de infringement pentru nerespectarea legislaţiei europene după recentele repatrieri controversate ale romilor, a anunţat comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding.


Am decis să lansăm o procedură de infringement”, a declarat Reding la Bruxelles, pentru postul francez de televiziune France 24, citat de Mediafax. Motivul invocat este că “Franţa nu a transpus în legislaţia sa garanţiile procedurale” prevăzute pentru cetăţenii europeni în cadrul unei directive din 2004 privind libera circulaţie în Uniunea Europeană. Aceste garanţii se referă în special la normele care trebuie respectate în cadrul repatrierii cetăţenilor UE în ţările de origine, aşa cum s-a întâmplat cu recentele repatrieri controversate ale romilor români şi bulgari de către Franţa. “Comisia a luat decizia politică astăzi de a lansa o procedură de infringement pentru netranspunerea” legislaţiei, a precizat pentru AFP o sursă europenă. “Decizia oficială va fi luată în octombrie, doar dacă Franţa nu va răspunde favorabil până atunci” reproşurilor Bruxelles-ului, a adăugat aceasta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS