Acasa InternationalExterne Francesco Cossiga a incetat din viata

Francesco Cossiga a incetat din viata

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Fostul presedinte italian Francesco Cossiga a murit, marti, la varsta de 82 de ani, la o saptamana dupa ce fusese internat in spitalul Gemelli din Roma, cu probleme cardiace si respiratorii.

Potrivit Mediafax, spitalul anuntase luni ca starea de sanatate a lui Cossiga se imbunatateste si ca nu va mai publica zilnic buletine medicale. In noaptea de luni spre marti, starea fostului presedinte s-a degradat brusc, iar marti la pranz Cossiga a incetat din viata.

Cossiga, care a condus pentru scurt timp guvernul italian in 1979, a fost ales in functia de presedinte in 1985, pentru un mandat de sapte ani. Dupa patru ani de la preluarea functiei, el a denuntat aranjamentele politice, criticand sistemul politic si sustinand ideea unui regim prezidential si reforme institutionale.

El a demisionat in aprilie 1992, cu trei luni inainte de incheierea mandului sau, devenind senator pe viata, ca toti fostii presedinti italieni.

0 comentariu

Pribeagul 16-04-2010 - 16:32

L-am vazut pe aici si l-am citit pe dl Plesu. In timp ce pregateam un comentariu a… disparut.

Nu pot sa las comentariul sa se piarda, asa ca… iata-l(incerc si ceva nou,sa vad daca iese)!:

Filozofule, Maria Ta, plesule paros (gratuitate), mi-amintesc, cu placere (sunt un nostalgic) de vremea cind ma plimbam prin vai si lunci la facut fin. Venea ploia si ma adaposteam sub o tufa, in cringul de… tufe. Veneau tintarii, si dind-mi palme dupa palme ca sa nu fiu devorat, exasperat, am constatat ca sunt nesimtiti. Boingul, clar, este nesimtit. Ce rost are atunci formularea:

[quote name=”Andrei Pleşu”]acel sentiment pe care-l au, se pare, ţânţarii faţă de un Boeing: ura împotriva elitelor.[/quote]

?, cind avem de-a face cu doua entitati nesimtite.

Clar, este o gratuitate spusa pe post de cugetare adinca.

Viata noastra, toata, este un sir, sau, mai bine spus, a devenit siruri paralele de gratuitati. Ca filosof sa imprastii gratuitati in stinga si-n dreapta, treaca-mearga, dar cind puterile statului (toate) fac asa ceva este tragic. De la cine or fi invatat puterile statului sa ne livreze gratuitati pe post de treaba bine facuta? Sa fie aparatul de stat format doar din filosofi de prima mina si oameni de joasa speta, ca altii, de alt soi, n-au puterea sa patrunda in structuri?!

smekerezada 16-04-2010 - 16:39

mai Pribeagule, n-a disparut, este la sectia CULTURA, evident …

iata linku`:
https://www.ziuaveche.ro/societate/cultura/2617-andrei-plesu-nu-ne-putem-salva-decat-prin-fapta-noastra-de-astazi

Pribeagul 16-04-2010 - 16:45

spus ca incerc ceva nou: am luat un citat de la dl Plesu si l-am postat la dl Huidu.

A mers!

Ce potriveala de… personalitate!

Pribeagul 16-04-2010 - 16:49

formula ta magica functioneaza in toate… pozitiile!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult