Acasa InternationalExterne Francezii s-au saturat de Sarkozy

Francezii s-au saturat de Sarkozy

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Aproximativ 58% dintre francezi nu doresc ca presedintele Nicolas Sarkozy sa candideze pentru un nou mandat in scrutinul prezidential din 2012, potrivit unui sondaj dat publicitatii luni, citat de Agerpres.


Sondajul arata ca numai 33% dintre intervievati vor ca Sarkozy sa candideze din nou, printre simpatizantii partidului prezidential UMP procentul fiind de 75%. O alta ancheta, realizata de BVA si publicata luni de cotidianul Les Echos, arata ca 55% dintre francezi cred ca Nicolas Sarkozy nu va tine cont de rezultatul alegerilor regionale, in timp ce 40% dintre ei doresc o pauza a reformelor.

0 comentariu

sorge 28-03-2010 - 18:27

Am niste prieteni ardeleni [frati],care au ajuns tocmai in America de Nord,pe linga marile lacuri .Sint plecati din 91-92si au luat si familiile ,devenind americani de clasa medie .
O data la 2-3 ani ,vin la mormintul tatalui din Ardeal;ma vad cu ei intre 2 drumuri si le povestesc ce mai este prin tara .Nu inteleg si nu cred deplin ce le spun eu .
Am sa ti mai spun ceva ,ce poate te va lasa ginditor :decind au facut bani multi ,unii au ajuns sa se vada pe ei insasi si sa si dea seama ca sint muritori .Nu mai pot cheltuii toti banii care ii au ,pina la sfirsitul vietii .
Am vazut un bogatan din aceasta specie ,cu parul complet alb ,virsta 62 de ani ,si a cumparat o masina sport de culoare rosie carmin si alta de albastru metalizat .Sint masini pt pusti sau in orice caz pt persoane pina in 40 de ani .
Le este frica de vremea care vine peste ei si vor sa se bucure de orice mai este posibil .
Chestia cu nepotii si copii se pare ca nu i atinge .

muaddib 28-03-2010 - 19:16

musiu grosan ne ofera un articol cinstit: da, valahii sunt niste neputinciosi, nu sunt in stare sa isi faca drumuri, case, nu sunt in stare nici macar sa se spele

degeaba se supara valahii de pe forum cand le spun ca natia valaha e una nespalata

uitati-va la statistici si o sa vedeti pe ce loc se afla poporul rrroman la consumul de sapun, pasta de dinti si produse cosmetice

si sa nu-mi spuneti ca fetele mari folosesc apa de ploaie si sapun de casa… nici la consumul de hartie igienica nu stau stralucit valahii – ceea ce arata ca se sterg la fund cu mana si dup-aia manjesc peretii

ma poate injura huhuciu mult si bine: injuraturile lui postate anonim pe un forum arata ca face parte din categoria celor care scriu injuraturi pe peretii WC-urilor publice

si pana la urma forumurile ziarelor romanesti asta sunt: WC-uri publice pentru dezaxati ca huhuciu, care in loc sa scrie poezii de genul „p**a, p***a, c*****e, a plecat tramvaiele” prin gari scriu acelasi lucru pe forumuri

n-am vazut inca o dezbatere pe vreun forum romanesc, cel mult injuraturi si defulari de obsesii personale

asta este asa numitul popor rrroman, de fapt o populatie, poporul are constiinta de sine, valahii sunt niste meduze nevertebrate

Rasputin 28-03-2010 - 19:53

…Pe un sait am găsit o statistică interesantă.
Consumul de săpun, hârtie igienică etc. în Romînia, defalcat pe judeţe, în valori procentuale raportat la numărul de locuitori.
La ambele produse pe primele locuri jud. Timiş, Sibiu, Cluj, Bucureşti, pe ultimele două locuri judeţele Harghita şi Covasna.
Cine este nespălat, jegos şi necivilizat în România se vede clar de aici.

CALUGARUL cel adevar 28-03-2010 - 23:05

Problema e alta. In Romania, paralizia politico-sociala nu permite nici un fel de progres. S-ar putea ca Romania sa fie ,,gaura neagra” a planetei, unde totul se desfasoara la alte dimensiuni ale realitatii. La noi, orice lucru normal devine anormal, si orice lucru anormal devine normal. A judeca logic orice nazbitie, a compara orice nerealizare cu realizarile altora, mi se pare un nonsens pentru ca noi, locuitorii acestui spatiu geografic, nu suntem capabili sa ne normalizam sau sa aparaem in fata lumii ca aratind ca si ei, ca si locuitorii aceleiasi Europe. Noi traim numai din imitatii. Tot ce am infaptuit pina acum oglindeste capacitatea noastra de a imita, dar nu de a imita in sensul bun al cuvintului ci a imita prosteste, fara nici un fel de efect pozitiv. Cum sa construiesti autostrazi cind atit le-ar trebui ciobanilor, ca sa-si conduca turmele lor pe ele ? Sau satenii veniti de la Mat, cu tuica-n git, sa mearga si ei cu trasura lor cu roti de cauciuc pe autostrada ? Aici vorbim de civilizatie si de civilitate, bre. Iar aceste concepte trebuie sau ar trebui infaptuite la noi asa cum s-a facut in Anglia sau Turcia, cu forta, cu executia capitala sau cu impuscarea vinovatului in Piata Mare. Problema noastra este ca nu stim ce sa facem cu noi insine. Ne trebuie o lingura zdravana de lemn care sa ne adune ca pe o maioneza taiata, sa ne refaca bucata cu bucata, pina sa ne lege la loc, caci altfel vom zace in ,,taiata” pina la sfirsitul veacurilor, sau, in cel mai bun caz, vom disparea din istorie !

Caramache 29-03-2010 - 01:06

Nea Nelule, sunt impresionat de faptul ca cura de bordeleza la fata locului te-a facut mai dokt si profesoral explanatoriu.
Cum te stiu asa de stiutor de toate, turist pre dinlauntru si pre dinafara, as dori sa aflu de la matale expertul ot Barzoi in limba lui Shekspir, cum se face ca in Romania interbelica a secolului XX taranii gorjeni au dat numele de “Sula lui Titulescu” cunoscutei opere a lui Brancusi – informatie pe care am gasit-o in volumul “Romania interbelica” scrisa de unul Matei Cazacu, bilingv in limbile lui Caragiale si Shakespeare ?
De ce “Sula lui Titulescu” si nu aia a lui Tatarascu?
Stiu ca esti un mare specialist in acest instrument pe care l-ai folosit cu propria ta mana sa-ti cistigi experienta necesara pentru a concepe pentru generatiile prezente, trecute si viitoare capodopera Din insemnarile erotice ale lui Nelu Sanep’idu. Presupun ca, prin peregrinarile tale de documentare in calitate de activist de presa utecist, ai trecut prin Targu Jiu si ai ramas desigur impresionat de inaltimea monumentului la care ma refer mai sus, marimea caruia nu a putut sa nu te impresioneze si sa te inspire alteregoul tau Nelu Sanepi’du.

revelare 29-03-2010 - 05:39

trecand pe la Nadlac in Ungaria , te lovesti de proasta stare a drumurilor din Ungaria nin zona aceea… ii mai recomand d=lui autor, sa bata putin si Polonia, ca nu e chiar departe, sa vada si pe acolo cum arata drumurile in ffff multe locuri… Vor fi autostrazi si in RO.

In rest nu vad decat frustrati, care mor ca unii au si ei nu, dar sigur ca da, de vina sunt altii.

Muadib, noi asa cum suntem, suntem romani.
Evident ca nu suntem de nasul Dvs. dar de ce va place sa stati de vorba cu oameni inferiori si nespalati ? Sa fie vreo deviatie, ceva ce se termina in …filie?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS