Acasa InternationalExterne Francezul răpit în Algeria a fost decapitat

Francezul răpit în Algeria a fost decapitat

scris de C.S.
5 afisari

Hervé Pierre Gourdel, francezul în vârstă de 55 de ani care fusese răpit duminică seară în localitatea algeriană Tizi Ouzou a fost decapitat de gruparea teroristă Jung al-Khilaka, subordonată Statului Islamic.

Francezul răpit în Algeria a fost decapitat.

Francezul răpit în Algeria a fost decapitat.

Călăii au postat o înregistrare video intitulată „Mesaj de sânge pentru Guvernul francez”, în care prezintă executarea ostaticului prin decapitare. Francezul este prezentat în genunchi şi legat la mâini, fiind înconjurat de patru bărbaţi cu cagule pe feţe. Ostaticul transmite familiei că o iubeşte. Unul dintre terorişti citeşte un mesaj în care denunţă intervenţia „cruciaţilor criminali francezi împotriva musulmanilor, în Algeria, Mali şi Irak”.

„Dat fiind că a expirat termenul de 24 de ore acordat Franţei pentru oprirea campaniei militare contra grupului Stat Islamic şi pentru salvarea cetăţeanului francez, am decis uciderea acestuia pentru a răzbuna victimele din Algeria şi pentru a susţine califatul islamic”, a afirmat teroristul. Ostaticul francez a fost apoi decapitat.

Scenariul decapitării este asemănător cu executarea jurnaliştilor americani James Foley, Steven Sotloff şi a britanicului David Haines.

Gruparea teroristă Jung al-Khilaka ameninţase că va executa ostaticul dacă Franţa nu va opri raidurile aeriene în Irak. Parisul a explicat că refuză să „cedeze şantajului”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult