Acasa InternationalExterne Franța amendează Google cu 500 de milioane de euro

Franța amendează Google cu 500 de milioane de euro

scris de Misu Andrei
73 Afisari

Pentru Autoritatea pentru concurenţă din Franţa, Google nu și-a respectat obligația de a negocia cu „bună credință” cu editorii de presă şi agenţiile de ştiri pentru a afişa părţi din articolele lor pe serviciul Google News.

Autoritatea pentru concurență a amendat, marți, 13 iulie, cu 500 de milioane de euro motorul de căutare Google, pentru că acesta nu a respectat decizia instituţiei cu privire la remunerarea editorilor de conţinut şi agenţiilor de ştiri pentru utilizarea conţinutului lor pe platforma Google, scrie AFP.

Cea mai mare amendă dată de „jandarmul” francez. Compania divizie a grupului Alphabet Inc., a ignorat o decizie din luna aprilie 2020 prin care i se cerea să negocieze „cu bună credinţă” cu editorii de presă şi agenţiile de ştiri pentru a afişa părţi din articolele lor pe serviciul Google News.

Amenda intervine într-un context de persiune internațională crescută asupra platformelor online precum Google și Facebook pentru a-și partaja mai mult veniturile cu media. Este cea mai mare amendă acordată până acum de Autoritatea pentru concurenţă din Franţa pentru nerespectarea uneia dintre deciziile sale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS