Acasa InternationalExterne Franţa: Carte de identitate biometrică pentru toţi

Franţa: Carte de identitate biometrică pentru toţi

scris de Marius Bâtcă
5 afisari

Parlamentul francez a adoptat marti o lege controversata menita sa lupte împotriva uzurparii identitatii, instaurând un fisier cu datele biometrice ale tuturor francezilor.

biometric (crisisboom.com)

crisisboom.com

Potrivit deputatului de dreapta Eric Ciotti, noua lege implementeaza o carte de identitate biometrica, care va fi atasata unui fisier centralizat, pentru a lupta împotriva fenomenului uzurparii identitatii, care a afectat 15.000 de persoane în 2009, informează Mediafax.

Noua carte de identitate va avea doua cipuri electronice. Primul dintre aceste două cipuri electronice va contine toate datele biometrice ale unui individ (stare civila, adresa, statura, culoarea ochilor, amprente digitale etc), iar cel de-al doilea, care este facultativ, va servi drept semnatura electronica pe Internet pentru schimburi comerciale si administrative.

Propunerea a facut obiectul unui conflict între Senat si majoritatea de dreapta din Adunarea Nationala, privind natura legaturii care trebuie sa existe între datele biometrice înscrise în noua carte de identitate si cele centralizate în fisierul general al tuturor francezilor.

Adunarea Nationala, sustinuta de Guvern, a aparat o “legatura puternica”, pe care în final a adoptat-o, în timp ce Senatul, care a avertizat asupra riscurilor pentru libertati în cazul unui fisier generalizat, sustinea o “legatura slaba”.

2 comentarii

urbos 07-03-2012 - 17:13

Franta ji danita actioneaza ca atare.
Auzi la dementii astia, chiar ei spun, pentru 15000 de cazuri, fut zeci de milioane.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult