Acasa InternationalExterne Franta continua lupta impotriva „filierelor infractionale si mafiei imigratiei”. Besson: au fost repatriati “11.000 de romani si bulgari”

Franta continua lupta impotriva „filierelor infractionale si mafiei imigratiei”. Besson: au fost repatriati “11.000 de romani si bulgari”

scris de Ziua Veche
0 afisari

Ministrul francez al Imigratiei, Eric Besson, si-a exprimat hotararea de a lupta impotriva „filierelor infractionale si mafiei imigratiei” in cadrul unei politici „ferme si umanitare” in privinta desfiintarii taberelor ilegale, relateaza Le Figaro in editia online. Incercand sa puna capat polemicii cu privire la desfiintarea taberelor de romi si repatrierea acestora catre Romania si Bulgaria, Besson a respins duminica, in cadrul emisiunii televizate „Grand Jury RTL-LCI-Le Figaro”, atat criticile celor care il acuza de o „politica a cifrelor oarbe si inumane”, cat si opiniile celor care, dimpotriva, sustin ca acesta are o „abordare prea lejera si o lipsa de autoritate”, scrie Mediafax


El a declarat ca este „ferm hotarat” sa lupte impotriva „filierelor infractionale si mafiei imigratiei”, subliniind ca „ordinea trebuie sa fie implacabila intr-o Franta care se sprijina pe fermitate si umanitate”.

Besson a refuzat sa utilizeze cuvantul „romi” atunci cand s-a referit la imigrantii ilegali, precizand numai ca, in 2009, „au fost repatriati 11.000 de romani si bulgari„. El s-a declarat „deranjat de prostiile spuse in ultimele zile pe aceasta tema” si a insistat asupra hotararii presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, de „a restabili autoritatea statului” si de a consolida „securitatea, prima dintre libertati”.

„Contrar opiniilor unora, Franta este o tara generoasa. Dreptul nostru este mai protector cu imigrantii ilegali decat in orice stat european”, a declarat ministrul Imigratiei, referindu-se la „ajutorul dat imigrantilor ilegali pentru a se intoarce in tarile lor”. El a anuntat ca „va reflecta, in urmatoarele zile” asupra efectului pe care il are acest ajutor.

Besson a incercat sa reduca importanta unei „eventuale divergente” cu ministrul Afacerilor Interne, Brice Hortefeux, asupra unei circulare care solicita expulzarea cu prioritate a romilor, afirmand ca are o relatie „agreabila, chiar foarte cordiala” cu acesta.

„Nu am obosit ca ministru. Am de dus la bun sfarsit un proiect si sunt convins ca ne indreptam in directia buna”, a mai declarat Besson, raspunzand unei intrebari cu privire la o evetuala remaniere.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult