Acasa InternationalExterne Franta face noi presiuni asupra autoritatilor romane privind romii

Franta face noi presiuni asupra autoritatilor romane privind romii

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Ministrul francez al Imigratiei, Eric Besson, si secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, au planificat o vizita la Bucuresti, in septembrie, pentru a face noi presiuni asupra autoritatilor romane in privinta imigrantilor romi, relateaza vineri cotidinaul Le Figaro, citat de Mediafax.

Guvernul francez reproseaza autoritatilor romane ca se eschiveaza de la responsabilitatile pe care le au in UE, astfel ca obiectivul vizitei celor doi, la inceputul lui septembrie, este sa mobilizeze Bucurestiul cu privire la “soarta acestei minoritati”.

Romania nu are niciun scrupul in a se alatura concertului de proteste fata de masurile dure luate de Guvernul francez in lupta impotriva activitatilor de trafic, in legatura cu cetatenii romani de orgine roma”, comenteaza publicatia. In pofida faptului ca aceste masuri au primit unda verde din partea Comisiei Europene, ministrul roman al Justitiei, Catalin Predoiu, a criticat dur “buldozerele care distrug tabere”, plangandu-se de faptul ca Romania este “blamata public”, in loc sa se aloce fonduri “pentru reintegrarea sociala in tarile gazda”, adauga aceasta.

In replica, Franta a denuntat ritmul lent al romanilor si a subliniat ca „obligatia integrarii” vizeaza cu prioritate tarile de origine ale romilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult