Acasa InternationalExterne Franţa, împotriva intrării României şi Bulgariei în Schengen

Franţa, împotriva intrării României şi Bulgariei în Schengen

scris de M.A.
5 afisari

Franţa nu este, deocamdată, în favoarea intrării României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen, din cauza temerilor privind securitatea la graniţe, a afirmat luni ministrul afacerilor externe francez, Laurent Fabius, relatează Reuters.

Franţa, împotriva intrării României şi Bulgariei în Schengen

Franţa, împotriva intrării României şi Bulgariei în Schengen

‘Dacă nu se schimbă condiţiile, nu vom fi pentru’, a declarat Fabius în legătură cu o viitoare decizie a Uniunii Europene privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen la 1 ianuarie 2014, transmite Agerpres. Ministrul afacerilor externe francez a afirmat că ţara sa este îngrijorată în legătură cu abilitatea autorităţilor române şi bulgare de a asigura securitatea la graniţe, conform Reuters.

‘Persoanele care vin din afara Europei ar putea intra în România şi Bulgaria, apoi ar putea intra liber în restul Europei’, a afirmat Laurent Fabius într-un interviu pentru postul de radio France Inter. ‘Există o problemă acolo, trebuie să fim siguri că Bulgaria şi România au mijloacele de a verifica acest lucru. Deocamdată, mi se pare că aceste condiţii nu au fost întrunite’, a declarat Fabius.

Săptămâna trecută, ministrul afacerilor interne francez, Manuel Valls, a iscat o controversă în coaliţia la putere, afirmând că majoritatea imigranţilor de etnie romă nu pot fi integraţi în societate şi ar trebui să se întoarcă acasă.

Frontul Naţional (extremă dreapta) a făcut din acest subiect o temă electorală principală pentru alegerile municipale din martie, avertizând asupra unui nou aflux de imigranţi, dacă cetăţenilor români şi bulgari li se va permite să călătorească liber, fără paşapoarte, în Spaţiul Schengen, încheie agenţia de presă britanică.

Cetăţenii români şi bulgari au, în prezent, dreptul de a călători cu paşaport prin Spaţiul Schengen, zonă de circulaţie liberă în Europa în care statele membre, între care majoritatea ţărilor din UE, dar şi Elveţia sau Norvegia, au eliminat controalele la graniţele dintre ele, aminteşte Reuters.

Restricţii temporare care au impus verificarea paşapoartelor au fost implementate atunci când România şi Bulgaria au aderat la UE, în 2007, care vor fi ridicate în ianuarie. Însă fiecare ţară membră a Uniunii are dreptul de a se opune admiterii unei alte ţări membre în Spaţiul Schengen, iar un vot în acest sens urmează să aibă loc până la sfârşitul acestui an.

La rândul său, Germania a indicat în martie că se opune intrării celor două ţări în zona de liberă circulaţie.

21 comentarii

CONGO 30-09-2013 - 19:33

merde!

UnUL 30-09-2013 - 20:36

Bine spus!

IngerAlbastru 30-09-2013 - 23:40

Maire de Paris???

zweistein 01-10-2013 - 05:11

turnul Eiffel este vopsit in maro, acesta este adevarul curat!
Sper sa nu ma taie moderatorul, ce vina am eu daca ei isi vopsesc turnul cracanat in maro de peste 100 de ani?

MI-5 01-10-2013 - 08:06

Turnul lor este construit cu oţel produs la Reşiţa!

MilesTeg 01-10-2013 - 11:44

Si vopsit de alpinisti romani :)))

UnUL 30-09-2013 - 20:45

Rand pe rand tarile care sunt impotriva intrarii noastre in Schengen si-au declinat identitatea: Germania, Olanda, Finlanda, Franta de pe noua axa Bucuresti-Paris anuntata unilateral de catre dl. CopyPaste Ponta. (Oare de ce ? De ce inainte de tentativa de lovitura de stat din vara trecuta mai ramasese de convins doar Olanda, care parea pe punctul sa renunte la obiectiile ei si acum Finlanda a revenit la vechea poziţie obstructionista, si celor două tari li s-au adaugat şi altele, printre care cele 2 care formeaza „armatura” UE: Germania şi Franta?) Si – cum foarte bine scrie doamna Tia Serbanescu – ultima pe listă, fără voia dvs, Romania – care sub guvernarea USL s-a opus intrarii noastre in Schengen prin toate actiunile sale. Liderii USL or fi crezut că e ca la noi, facem campanie, din uşă-n uşă, vorbim cu omul, facem promisiuni şi-l vrăjim să ne voteze. Toti ne „tradeaza”. Ce mai ramane? Ei? „Seri albastre pe malul Moscovei”…?!

digital 30-09-2013 - 20:48

cum de ce, cretinule clujean?!
păi normal că abia acum s-au devoalat adevărurile despre diktatura-kioirului tău împuțit, de aia mă skursură ce ești!

UnUL 30-09-2013 - 20:59

Degețel, mai c r e t i n ca tine e imposibil. Iar chestia cu „abia acum s-au devoalat” (ce snobism, sinistru; cine naiba folosește în română verbul „a devoala” în loc de a descoperi sau a dezvălui??) este de o stupizenie cumplită: occidentalii sunt mai bine informați decât prostovanul din Oltenia sau Moldova în legătură cu ce se petrece la noi.

digital 30-09-2013 - 21:09

să mori tu, de clujean imbecil că ai descoperit snobismul!

UnUL 01-10-2013 - 16:49

Nu l-am descoperit acum, ci de foarte multă vreme și la foarte mulți netoți ca tine.
P. S. A propos, știi care e culmea snobismului? – Să scrii fu*u-i cu ph.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-09-2013 - 21:03

Ai o minima deviatie de ,,SEPT”in sensul ca ori NU mirosi , ori esti devitionist in sens, al logici elementare.Tontolacul a fost racolat din timp , de cei care CONDUC ROMANIA, si SCHIMBAREA la VARF , se dovedi o himera, individul inteligent, dar JUVENIL , se dovedi un BALON UMFLAT, degeaba !

Iar LEPRA BATRINA unsa cu toate urdorile portuare + mehlemu tzaganci blonde pe cont propriu , dotata de la NATURA cu cele necesare a ….SUBJUGAT pe Machoul PORTUAR , iar GINERELE RASPOPITULUI joaca ROLUL UTILULUI !
Iar tu , cu o ushoara DEVIATIE , sacralizezi o KANALIE , o URDOARE , o RUSINE !

digital 30-09-2013 - 21:08

băi, ia vezi cum vorbești de nutzii!

IngerAlbastru 30-09-2013 - 23:43

Sora mare nu-l vrea deloc pe sora virtega, aliata cu forta in familie!!! si nici una din verisori nu-l recunosc ca rudenie … inca foarte mult timp.

IngerAlbastru 01-10-2013 - 02:15

Cu jurnalisti si moderatori din astea e clar ca nimeni nu vrea romanica!!!

IngerAlbastru 01-10-2013 - 03:06

Pai dac-ar intra toti spionii de mana 3-a si cei din Congo ar avea pasaport romanesc!!! … iar Fabius nu ia shoot de la romani!!!

MI-5 01-10-2013 - 08:09

Ce atita galagie pentru Schengen-u’ asta…
Ca mai este vama?
Pai vama este de ambele parti nu?
Atunci sa-si faca si vama romaneasca treaba cu marfurile venite din respectivele tari…
Sa vezi cum intra si Ro in zona…

Adi 01-10-2013 - 08:16

Tiganii au salvat Romania de Shengen si ar trebui sa le multumim pentru asta. Adica, sa desfiinteze vama care si asa e un dezastru pe unde intra orice si oricine , de la tiruri cu marfuri nedeclarate pina la traficanti de droguri . Vama defineste suveranitatea unui stat.

IngerAlbastru 01-10-2013 - 09:13

Da’ cand francezii le deporteaza si ajung iar pe sol mioritic nu vei fi asa de incantat de prezenta lor!!! De vama nu se vorbeste in articol.

IngerAlbastru 01-10-2013 - 09:33

„‘Dacă nu se schimbă condiţiile, nu vom fi pentru’, a declarat Fabius”

Aproape ca sint garantate vorbele lui ca NU se va schimba nimic in ROmania!!! se va merge din ce in ce mai prost situatia pana la nivelul de saracie sub ZERO cand nici nu se mai poate vorbi de o tara doar de un trib de neam prost.

IngerAlbastru 01-10-2013 - 10:11

Pana va mai lasa francezii sa intrati in Franta, duceti-va sa va cumparati niste ruj-uri la moda sa nu va etalati cu ieftinitati false de Avon de 50 de bani sa aratati parca scapate din ghearele lui Dracula!!! Treaba voastra ce faceti insa veti regreta mai tirziu, de Revelion ca nu sintei la nivel cu lumea modei la cosmetice.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult