Acasa InternationalExterne Franta isi mentine trupele in Afganistan, in ciuda reducerilor bugetare

Franta isi mentine trupele in Afganistan, in ciuda reducerilor bugetare

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Trupele franceze nu se vor retrage din Afganistan, desi costul anual al intretinerii acestora este de aproximativ 500 de milioane de euro, deoarece scopul misiunii NATO din regiune este de a preveni “colapsul” acesteia.

Declaratia a fost facuta marti, de mistrul francez al Apararii, Herve Morin. El a subliniat faptul ca Ministrul francez al Apararii va face economii de cel putin 3 miliarde de euro pana in anul 2013, pentru a contribui la redresarea sistemului finantelor publice, dar ca aceste nu vizeaza si trupele din Afganistan. “Franta trebuie sa ramana acolo pentru ca nu exista alta solutie (…) Daca nu am fi acolo, Afganistanul s-ar prabusi”, a adaugat Morin, citat de Reuters.

In prezent, Franta are desfasurati in Afganistan 3.500 de soldati, aproximativ 2 % din totalul trupelor NATO, dar avand in vedere ca majoritatea statelor europene, afectate de actuala criza financiara, incerca sa gaseasca o modalitate de a-si retrage trupele din regiune, sprijinul francez este unul important. La sfarsitul saptamanii trecute, Olanda a inceput sa-si retraga trupele din zona. Recent, premierul britanic David Cameron a declarat ca guvernul sau ar putea sa-si retraga trupele incepand chiar cu acest an. Statele Unite au anuntat ca intentioneaza sa inceapa retragerea trupelor la jumatatea anului 2011.

0 comentariu

fanariotu 14-04-2010 - 16:22

Curios si totodata surprinzator este ca toti din toata lumea au toate drepturile la noi in tara,in timp ce noi,BA.!Asta mai lipsea,sa vina un politist de nu stiu unde(astia toti sunt la fel)sa se umfle de bautura,si apoi sa i sa nazara ca cineva il ataca,si sa inceapa sa ne reteze de pe picioare.!Brava dlor.,dati-le dreptul sa vaneze oameni,sa faca exercitii de tir cu tinte miscatoare,ca si asa viata romanului nu face nici cat o ceapa degerata.!Exemplu:mortii revolutiei.! 1500 de oameni,cat populatia unei comune mari,au pierit si nu-i pasa la nimeni.! Vin vreo 100 de politisti europeni nervosi,si ,,in legitima aparare,,mai curata inca 10000.si gata economia la bugetul de pensii.!Si ca sa fie lucrul cum trebuie,precis in aceste cazuri,aia nu pot fi cercetati aici,ca doar asa ne sta bine,sa faca cine ce vrea in tara noastra si sa raspunda la ei,cica.! Faina tara,vai de tine popor.!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS