Marsilia: Locuitorii unui cartier au incendiat casele romiilor | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Franţa: Locuitorii unui cartier din Marsilia au incendiat “casele” romiilor

Franţa: Locuitorii unui cartier din Marsilia au incendiat “casele” romiilor

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Mai mulţi locuitori ai unui cartier din Marsilia au alungat romii  instalaţi în zonă şi  au ars tabăra acestora, în seara zilei de joi, 27 septembrie.

Franţa: Locuitorii unui cartier din Marsilia au incendiat tabara romiilor (foto:gebeleizis.org)

Aproximativ 30 de locuitori ai cartierului din Marsilia au participat la acţiunea de alungare şi incendiere a resturilor taberei de romi, care au fost fugit cu rulote şi alte vehicule din zonă. Cu toate acestea, poliţiştii au precizat, că nu s-au afectuat arestări în absenţa unei agresiuni fizice.

Această acţiune, dezvăluită de cotidianul regional La Provence, a fost premeditată deoarece aceşti locuitori au informat autorităţile că vor trece la acte dacă romii, pe care îi acuză în special de furturi, nu vor părăsi împrejurimile cartierului lor. Membra Asociaţiei Rencontres Tsiganes, Caroline Godar s-a arătat „stupefiată”, precizând că aproximativ 35 de persoane s-au instalat în această tabără de câteva zile. Sute de romi au fost evacuaţi de poliţie în ultimele săptămâni în Franţa, ceea ce a determinat proteste ale reprezentanţilor romilor, ale asociaţiilor şi a unei părţi a stângii. Conform mediafax, populaţia romă din Franţa este estimată la proximativ 15.000 de persoane, cu mult mai puţin decât în Spania şi Italia, potrivit studiilor efectuate pe această temă.

1 comentariu

jan dinu 28-09-2012 - 17:45

—- ” A rividercii ROMA” —- !…..
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult