Acasa InternationalExterne Franţa: Noi insulte la adresa românilor prin subiectele de la Bac

Franţa: Noi insulte la adresa românilor prin subiectele de la Bac

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

O cerinţă a unui subiect de la examenul de Bac din Franţa îi insultă pe români şi invită la rasism în loc de „prietenie între popoare”.

Romanii au fost insultati iar de francezi, de aceasta data prin subiectele de la Bac (foto:frenchbyfrench.com)

Subiectul în cauză le cerea elevilor de la Ştiinţe şi Tehnologia Managementului să prezinte „formalităţile pe care trebuie să le îndeplinească un marochinier care doreşte să îşi protejeze pe o perioadă de 20 de ani marca împotriva falsificatorilor care operează în România”. Potrivit Agerpres, sindicatul Educ’Action, un astfel de subiect nu ar fi trebuit să indice o ţară anume în loc de alta, acesta fiind considerat un subiect care nu „invita la prietenie între popoare”.

Grupul CGT Educ’Action a precizat că în urma acestei insulte, românii „se află din nou în situaţia de a fi stigmatizaţi”. Sindicatul a propus ca anul viitor la Bac, absolvenţii liceelor franceză să primească un subiect în care să prezinte „formalităţile care trebuie îndeplinite de elevi pentru a fi protejaţi de subiectele insultătoare”.

Ambasada României la Paris a înaintat o scrisoare de protest ministrului francez al Educaţiei în legătură cu acest subiect de drept din 2012 de la bacalaureatul francez, care conţinea exprimări denigratoare la adresa cetăţenilor români, solicitând prezentarea de scuze şi sancţionarea celor responsabili. Ministerul reafirmă, potrivit mediafax, că respinge cu fermitate orice formă de discriminare, stigmatizare colectivă şi xenofobie, precum şi utilizarea de mesaje sau stereotipuri cu caracter discriminatoriu la adresa cetăţenilor români.

8 comentarii

BULA 23-06-2012 - 18:51

Francezii o vor lua peste bot rau de tot, pana la urma. Se cred prea mari. Si nu este excus ca peste cateva secole pe teritoriul Frantei sa fie majoritari atabetii si tiganii, judecand dupa natalitatea scazuta (degenerati) in randul francezilor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 23-06-2012 - 20:47

Da ma’h bulache , se baga giuvetii, le ia functiile de conducere, le fertilizeaza madamele si fac si ei autisti si din astia cu sindromul down! Vorbesti de …acasa !

jan dinu 23-06-2012 - 19:09

Asha-mi plac tziganii mei…
asha-mi plac tziganii mei …

Ca’s stapini shi’n Pirinei
Ca’s stapini shi’n Pirinei !

Shi pe Champ sunt de temut …
shi pe Shamp sunt de temut …

Cinta shi joaca bargut
Cinta shi joaca barbut ….

La LUvru cind eu stau
la Luvru cind ei stau ….

Pe toti i lasa mau …
Pe toti Ii lasa mau …

Ei acum sunt cetateni
Ei acum sunt cetateni

Ca’s nascuti chiar in Ardeni
Ca’s nascuti chiar in Ardeni …

Shi cu banii de la Megla …
Shi cu banii de la Megla …

Au diplome de Sorbona
Au diplome de Sorbona …

Acum ca s-au imultit
Acum ca s-au imultit

Europa au cucerit
Europa au cucerit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JD-USA

Romeo2110 25-06-2012 - 07:24

Fara acordul purtatorilor de ciupilica, numic nu misca in franta: nu se alege nici macar presedintele. Ramasitele descompuse si in putrefactie ale „Frantei Istorice” sunt in zona Le Pen.
Prin urmare epicentrul rahatului e in zona Jan Dinu.

jan dinu 25-06-2012 - 09:07

„Dottore” uite ti-am citat un pasaj din doctorat :
>> Ramasitele descompuse shi putrefactie ale
„Frantei Istorice”sunt in zona Le Pen <<

Esti mare …stai acum cu ochii'n soare !!!
Sper ca n-o s-a fiu acuzat de plagiat ….
ca la comisia judecatii voi fi achitat !!!

JD-USA

Romeo2110 25-06-2012 - 09:58

Eu aici asteptam precizari din partea ta: „Fara acordul purtatorilor de ciupilica, nimic nu misca in franta: nu se alege nici macar presedintele.”

Aia cu Le Pen o stie toata lumea.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-06-2012 - 10:11

Baga tu ghini in scafarlie , nicaieri in LUMEA CIVILIZATA si MODERNA nu MISCA NIMIC NIHIL SINE DEO ! iar cei din POPORUL ALES de SFANTUL DUMNEZEU deranjeaza niste …homunculi ca tine ,urbos/sobru ,digital si tarte rataciti in koprocultura ! CLAR -ma ‘h !

Romeo2110 25-06-2012 - 12:01

>Baga tu ghini in scafarlie , nicaieri in LUMEA CIVILIZATA si MODERNA
>nu MISCA NIMIC NIHIL SINE DEO !

Du-te si comenteaza fotbal; poate ai ceva competente:
Cand omul se leapada de Dumnezeu, de poruncile lui (poruncile lui Moise si/sau cele evanghelice ) i se ingaduie satanei sa-si face lucrarea – ca pedeapsa pt neascultare.

Distrugerea Ierusaluimului si a celor 2 temple sta marturie in acest sens. De 2000 de ani in Israel nu mai exista arhiereu, templu, jertfa pe muntele Sionului. NIHIL SINE DEO !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult