Acasa InternationalExterne Franţa şi Germania vor controale la frontieră în Schengen

Franţa şi Germania vor controale la frontieră în Schengen

scris de Stefan Galai
1 afisari

Franţa şi Germania doresc să existe posibilitatea restabilirii controlului la frontierele naţionale timp de o lună, dacă o ţară membră a Spaţiului Schengen se dovedeşte incapabilă să protejeze graniţele externe ale spaţiului.

Spaţiul SchengenMinistrul de Interne francez, Claude Guéant, şi omologul său german, Hans-Peter Friedrich, pledează, într-o scrisoare comună, pentru posibilitatea restabilirii controlului la frontierele naţionale timp de o lună, în cazul în care o ţară membră a Spaţiului Schengen se dovedeşte incapabilă să protejeze graniţele externe ale spaţiului, informează Radio România Actualităţi.

Decizia de întrerupere sau de prelungire a controlului la frontiere ar reveni reprezentanţilor guvernelor statelor membre.

În prezent, articolul 2 al Convenţiei de aplicare a Acordului Schengen nu prevede restabilirea controlului la frontierele naţionale decât dacă, pe o perioadă limitată, ordinea publică sau securitatea naţională impun acest lucru.

Această propunere făcută de cei doi ministri de Interne le va fi supusă atenţiei miniştrilor europeni de Interne, care se vor reuni pe 26 aprilie la Luxembourg.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult