Acasa InternationalExterne Franţa şi Germania vor Grecia în zona euro

Franţa şi Germania vor Grecia în zona euro

scris de M.A.
2 afisari

Cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele francez, Francois Hollande, şi-au declarat dorinţa comună de a păstra Grecia în zona euro.

Francois Hollande si Angel Merkel (elysee.fr)

Francois Hollande si Angel Merkel (foto: elysee.fr)

Cu toate acestea, au recunoscut că au şi divergenţe cu prvire la pactul bugetar european, în timpul unei conferinţe de presă comune din Berlin, transmite Mediafax.  Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat marţi că ea este pregătită, împreună cu preşedintele francez, Francois Hollande, să pregătească măsuri suplimentare de creştere pentru Grecia. Germania şi Franţa sunt pregătite „să studieze posibilitatea unor măsuri suplimentare pentru creşterea Greciei”, dacă această ţară va avea nevoie, a declarat Merkel în timpul unei conferinţe de presă susţinută alături de Hollande, la Berlin. „Vrem ca Grecia să rămână în zona euro„, a adăugat Merkel.

La rândul său, preşedintele francez a afirmat că „este pregătit să pună totul pe masă” la Bruxelles, inclusiv problema euro-bondurilor. „Sunt pregătit să pun totul pe masă în timpul consiliului european (de pe 23 mai), inclusiv problema euro-bondurilor”, a declarat Hollande în timpul aceleiaşi conferinţe de presă. „Îmi doresc la fel ca şi Merkel ca Grecia să rămână în zona euro„, a adăugat Hollande, menţionând că doreşte „o relaţie echilbrată şi respectuoasă între Franţa şi Germania„.

Cu toate acestea, Merkel a catalogat afirmaţiile presei care evocau „divergenţe puternice”, ca fiind inexistente între ea şi Hollande, deşi ar exista câteva dezacorduri între ei cu privire la pactul bugetar european. Hollande este susţinătorul creşterii economice iar Merkel acordă prioritate măsurilor de rigoare. Preşedintele francez şi-a reiterat dorinţa de a renegocia pactul bugetar. Prezentând ideea unui compromis între el şi cancelarul german cu privire la acest subiect, Hollande a declarat că se va pronunţa definitiv după o discuţie pe care o va purta cu Merkel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult