Acasa InternationalExterne Franta si Rusia au inceput negocierile privind achizitionare a patru nave Mistral

Franta si Rusia au inceput negocierile privind achizitionare a patru nave Mistral

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Nicolas Sarkozy a declarat luni ca Franta si Rusia au inceput “negocieri exclusive” pentru vanzarea catre Moscova a patru nave de razboi tip Mistral, la inceputul vizitei de trei zile pe care presedintele rus, Dmitri Medvedv, o efectueaza in aceasta tara. La randul sau, liderul de la Moscova si-a exprimat speranta ca “negocierile vor fi incununate de succes” si a subliniat faptul ca acestea “reprezinta un simbol al increderii dintre cele doua state”. In cazul in care se va concretiza, contractul va fi cel mai mare incheiat pana acum intre Rusia si un stat membru NATO, perspectiva care ingrijoreaza Statele Unite si aliatii NATO din Europa de Est. Conform agentiei france24, cei doi presedinti vor discuta si despre programul nuclear al Iranului, posibilitatea aderarii Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului, precum si despre propunerea Moscovei referitoare la un nou pact de securitate europeana. Potrivit aceleiasi surse, Sarkozy si Medvedev ar putea ajunge la o intelegere si in privinta semnarii unui memorandum intre GDF Suez si gigantul rus Gazprom, prin care compania franceza va prelua o participatie de 9 % din proiectul conductei North Stream. Franta ar deveni astfel astfel singurul stat implicat atata in proiectul North Stream, cat si in South Stream.

0 comentariu

Alexandru Ciolan 26-03-2010 - 06:25

Frumos şi trist. Şi mai degrabă feerie decât poveste. O lume apusă (din păcate!) de o naturaleţe dezarmantă.

gilda 27-03-2010 - 08:07

reportaj. Nu-mi vine sa cred ca descopar abia acum, dupa ce am fost colege vreme de doi ani, ce condei de poveste ai.

Viorica Ianc 28-03-2010 - 04:14

Scormonitoare de amintiri !
A mea copilarie intr-un sat de munte !
La noi nu a fost colectiv. Si din pacate
pe Moshul nu am apucat sa-l cumosc. S-a
prapadit mai devreme iar mama ( bunica )a
fost o femeia certareata. Mica ( mamica )
s-a stins si ea repede.
Frumos scris !

Ionescu 10-05-2010 - 05:43

Un reportaj cu multe amintiri si pentru mine, care am plecat de foarte multa vreme din aceste locuri in care m-am nascut, dar totdeauna revin cu placere.
Felicitari pentru articol.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult