Acasa InternationalExterne Franta va sesiza CE in privinta romilor

Franta va sesiza CE in privinta romilor

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Premierul francez Francois Fillon va sesiza miercuri Comisia Europeana in problema romilor, in vederea „aprofundarii coordonarii” cu Romania si Bulgaria si pentru „accentuarea initiativelor in cadrul european”, indica un comunicat dat publicitatii la finalul reuniunii ministeriale in care s-a facut bilantul masurilor recente de evacuare a taberelor ilegale de romi, informeaza Agerpres.


Comunicatul insista pe „necesitatea aprofundarii muncii de coordonare cu autoritatile romane si bulgare si de a accentua initiativele in cadrul european”, mentionand intentia lui Fillon de a sesiza chiar miercuri Comisia Europeana pe acest subiect, dar si avertismentul sau ca lupta impotriva imigratiei clandestine nu trebuie instrumentalizata. „Francois Fillon a insistat asupra necesitatii de a se actiona cu fermitate, continuitate si justitie, fara laxism si fara excese. Traditia umanista a Frantei merge impreuna cu respectarea legilor sale de catre toti cei care gasesc pe teritoriul sau. Este de datoria statului sa asigure respectarea legalitatii republicane”, se afirma in comunicat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult