Acasa InternationalExterne Fratele presedintelui kargaz este dat in urmarire generala

Fratele presedintelui kargaz este dat in urmarire generala

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

 

.UPDATE 15.12Noua putere kargaza refuza sa duca tratative cu presedintele republicii, Kurmanbek Bakiev. “Nu vor avea loc nici un fel de tratative cu Bakiev”, sustine Roza Otunbaeva. Conform spuselor acesteia, ea nu are de gand sa discute conditiile prin care Kurmanbek sa ramana in fruntea statului, mai ales dupa ce, din cauza lui, ”au avut de suferit mai mult de 1.000 de patrioti”. Noua putere a Kargastanului acuza fosta conducere pentru moartea a mai mult de 70 de persoane si starea celor peste 1.000 de raniti in violentele de la 7 aprilie, informeaza Lenta.ru. Bakiev a mentionat ca ar dori sa duca tratative cu oponentii sai, precum si ca nu are de gand sa demisioneze. “Eu nu am mainile murdare de sange, opozitia le are”

, a afirmat Bakiev.


 

Noua putere din Kargastan pune pe umerii lui Janis Bakiev – fostul sef al serviciului de protectie si paza de stat si fratelele lui Kurmanbek – vina pentru moartea sustinatorilor sai in atacurile asupra sediului Guvernului de la 7 aprilie. Potrivit unor date neconfirmate,  el a fost cel care a dat ordinul de a deschide focul asupra manifestantilor. Pe numele lui Janis Bakiev, precum si ale unor alte persoane, au fost deschise dosare penale. Membru al noii conduceri, fostul procuror general Azimbek Beknarazov, a declarat ca autoritatile au luat masuri pentru ca acesti oameni “sa nu iasa in afara granitelor republicii”, relateaza Lenta.ru. Momentan, nu se cunoaste locul unde se afla Janis Bakiev si nici presedintele Kurmanbek Bakiev. Publicatia Fergana.ru anunta pe 8 aprilie ca fratii s-ar afla in satul Markai din regiunea Djalal-Abad.

Pe 7 aprilie, mii de demonstranti, inarmati cu pietre, bate, “cocktailuri Molotov”, precum si arme de foc, au luat cu asalt cladirea guvernului de la Biskek. Angajatii serviciului de securitate, care pazeau cladirea au folosit impotriva lor gaze lacrimogene, gloante de cauciuc, iar apoi au tras cu arme de foc asupra multimii (asupra manifestantilor trageau si lunetisti de pe acoperisul sediului). In timpul violentelor, au murit cateva zeci de oameni si au fost raniti mai mult de 1000. Rezultatul principal a fost schimbarea puterii in Kargastan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult