Acasa InternationalExterne Fugit din Spania, fostul rege Juan Carlos se ascunde la o plantație de trestie de zahăr în Republica Dominicană

Fugit din Spania, fostul rege Juan Carlos se ascunde la o plantație de trestie de zahăr în Republica Dominicană

scris de Misu Andrei
164 afisari

Juan Carlos, care a plecat definitiv din țară dar a cerut să își păstreze titlul de rege emerit al Spaniei, se află în Republica Dominicană, la o familie bogată care deține plantații de trestie de zahăr. De aici ar intenționa să plece în altă țară, scrie presa spaniolă, citată de Reuters. 

La Vanguardia și ABC au scris că Juan Carlos a plecat din Spania duminică, cu mașina, către Portugalia, de unde luni dimineața a luat avionul către Republica Dominicană.

Luni, presa portugheză – canalul de televiziune TVI24 şi tabloidul Correio da Manha – informau că Juan Carlos se află la Cascais, o zonă de reşedinţe de lux de lângă Lisabona, unde şi-a petrecut o parte din copilărie.

Avocatul fostului rege a declarat în aceeaşi zi că acesta ‘va rămâne la dispoziţia procuraturii’. Primele reacţii la plecarea în exil a lui Juan Carlos arată că societatea spaniolă este divizată; unii sunt de părere că ar fi trebuit să rămână în ţară şi să aştepte judecata. El a avut un rol important în tranziţia Spaniei către democraţie, după dictatura lui Francisco Franco, notează Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult