Acasa InternationalExterne Fukushima. Poluarea radioactivă este mai mare decât se credea

Fukushima. Poluarea radioactivă este mai mare decât se credea

scris de C.P.
4 afisari

Agenţia Nucleară Japoneză a anunţat că miezul reactorului 3 ar putea fi deteriorat.Poluarea cu substanţe radioactive este mai mare decât se credea. În interiorul reactorului 3 de la Fukushima sunt 170 de tone de substanţe radioactive. Echipele de intervenţie au oprit operaţiunile de la Fukushima ca să măsoare nivelul de radiaţii.

Miezul Reactorului 3 de la Fukushima este deteriorat

„Este posibil ca incinta care conţine barele de combustibil în reactor sã fie avariatã”, a declarat pentru un oficial din cadrul companiei, citat de Antena 3.

„S-au scurs substanţe radioactive departe de reactor„, a explicat şi Hideyuki Nishiyama, purtătorul de cuvânt al Agenţiei japoneze pentru siguranţa nuclearã. „Potrivit rezultatelor analizelor, credem cã proprietatea de etanşeizare a atins un anumit nivel, dar existã un risc mare ca reactorul sã fi fost avariat”, a adãugat el.

Reactorul 3 a a fost grav avariat, dupã cutremurul din 11 martie. Acoperişul clãdirii superioare a fost distrus în întregime de o explozie puternicã.

2 comentarii

codul x 25-03-2011 - 10:47

Numai suflind in norul radioactiv, spre LIBIA , il veti face pe GHADAFI sa iasa din nisip.

Caramache 25-03-2011 - 17:19

Norul binefacator se indreapta spre America si spre Anglia. Lasa-l pe Gaddafi in durerea lui si tine seama de ce distrugeri ne-au provocat noua „democratii” adusi la putere dupa ’89.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult