Acasa InternationalExterne Gaddafi caută o ieşire din capcană

Gaddafi caută o ieşire din capcană

scris de A.P.
8 afisari

Un consilier al fiului lui Gaddafi, Saif al-Islam, a fost trimis la Londra pentru discuţii cu autorităţile britanice.

Gaddafi caută o ieşire din capcană. Negocieri secrete cu aliaţiiMohamed Ismail ar fi purtătorul unui mesaj de la Gaddafi privind o strategie de retragere onorabilă a Colonelului din situaţia critică în care se află.

O purtătoare de cuvânt a Foreign Office, citată de Daily Mail, nici nu a confirmat, nici nu a negat informaţia: “Nu comentăm asupra contactelor cu oficialii libieni”. Ea a adăugat: “În toate contactele pe care le avem spunem răspicat că Gaddafi trebuie să plece”.

Potrivit The Guardian, cei doi fii ai dictatorului, care au fost implicaţi serios în suprimarea protestelor, sunt cei mai doritori să caute modalităţi de a ieşi din criza în care au intrat.

Regimul de la Tripoli a negat că Ismail ar fi fost trimis la Londra. Acesta s-ar afla în ţară, într-o vizită la prieteni şi rude.

Potrivit cablogramelor publicate de Wikileaks, Mohamed Ismail ar fi reprezentat guvernul libian în afaceri cu arme şi ar fi fost implicat în “chestiuni militare şi politice”.

Scenariul propus de Tripoli pentru ieşirea din clinciul în care se află ar fi ca Gaddafi să abandoneze puterea, iar locul său să fie luat interimar de fiul său Mutassim, actualul Ministru de Interne, care să formeze un guvern la care să participe şi reprezentanţi ai opoziţiei.

Rebelii, care luptă de şase săptămâni împotriva regimului Gaddafi, au anunţat că resping orice pretenţii ca actuala putere să păstreze prerogative.

Potrivit unor informaţii de ultimă oră, alte două noi figuri importante ale regimmului de la Tripoli se află în Tunisia şi discută cu ofiţeri ai serviciilor secrete britanic şi francez, în vreme ce alţi opt oficiali libieni, cel puţin, ar fi defectat.

Toate aceste mişcări spectaculoase urmează după defectarea la Londra a ministrului de Externe libian şi fost şef al serviciilor secrete Musa Kusa.

5 comentarii

urbos 02-04-2011 - 01:33

Sa vedem scarba de Basescu pe cine trimite.

Stan-Ford 02-04-2011 - 02:25

Politica e treabă complicată, nu e la îndemâna oricui. Câţi dintre noi au calităţile unui Marean Vanghelie sau ale unei Elena Udrea? La altitudinea intelectuală a Elenei Băsescu nici nu îndrăznim să aspirăm. Dar, de la nivelul ăsta modest de înţelegere, nu putem decât să notăm cu satisfacţie că politica noastră oferă astăzi soluţii pentru toate problemele, vechi şi noi, ale României.

Avem trupe în Afganistan pentru a rezolva, în sfârşit, diferendul milenar pe care îl avem cu afganii? Avem.

Avem trei soldaţi, două biciclete şi o muzicuţă, în Irak, pentru a rezolva vechea noastră sfadă cu irakienii? Avem.

Mai departe, trimitem acum (ca în bancurile cu albanezii la al treilea război mondial) o bărcuţă să dăm na-na la libienii cu care avem o seculară pricină? Trimiteeeeem.

Vedeţi!? Un conducător viteaz, treaz şi patriot la buzunar rezolvă ce n-au rezolvat Ştefan cel Mare, Bumbescu şi Gică Petrescu.

Hai, successuri!

Stan-Ford 02-04-2011 - 02:31

In alta ordine de idei, abia astept sa-l vad JOS si pe monstrul de Gaddafi!

Ciu Huhu 02-04-2011 - 05:04

Si io!

Faka Fuki 02-04-2011 - 08:21

Punctul 8 de la Tripoli – Toti cei care l-au sprijinit pe Gaddafi sunt vinovati, si deci au dreptul la o sticla gratuita de vin bun (de ce nu chiar si sampanie?) dupa votarea noii Constitutii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult