Acasa InternationalExterne Gaddafi foloseşte scuturi umane împotriva atacurilor NATO

Gaddafi foloseşte scuturi umane împotriva atacurilor NATO

scris de Z.V.
1 afisari

Forţele guvernamentale libiene au evoluat în ultimele zile spre tactici neconvenţionale, amestecându-se în traficul rutier şi folosind civili ca scuturi umane pentru a avansa” spre zone controlate de rebeli, a declarat presei contraamiralul britanic Russ Harding, comandantul adjunct al operaţiunii Unified Protector.

Gaddafi foloseste scuturi umane impotriva NATO

Gaddafi foloseste scuturi umane impotriva NATO

El a subliniat dificultatea de a distruge tancuri în zone locuite fără a răni locuitorii. „Dacă încerci să protejezi scuturi umane atunci când este un tanc cu zeci de oameni în jur – civili nevinovaţi – cel mai bun lucru de făcut este probabil să nu lansezi o bombă asupra acestui tanc„, a explicat ofiţerul, care se exprima la cartierul general al NATO din Neapole.

În cursul operaţiunilor lor, „forţele NATO au fost deosebit de atente să evite victimele civile care se află în apropierea zonelor de luptă, adesea numai ca tactică a forţelor guvernamentale„, a explicat ofiţerul britanic. „Întrucât nu suntem autorizaţi să folosim forţe terestre, există o limită fizică pentru ceea ce putem face„, a adăugat el, precizând: „Asta nu înseamnă că nu avem voinţa, intenţia şi puterea de foc pentru a interveni„. Contraamiralul Harding a evocat de asemenea evoluţia forţelor în teren. „Forţele guvernamentale avansează în direcţia Ajdabiya„, un oraş controlat de rebeli, „şi devin o ameninţare directă pentru acest oraş şi dincolo, pentru Benghazi„, a continuat el.

Pentru a contracara acest avans al forţelor pro-Kadhafi, „NATO a continuat aceste atacuri directe asupra forţelor care avansează, precum şi asupra lanţului lor de aprovizionare logistică şi cu muniţie„, a adăugat contraamiralul. NATO a utilizat de asemenea „atacuri chirurgicale pentru a întrerupe principala cale de aprovizionare” a trupelor guvernamentale între Ajdabiya şi Misrata.

Potrivit Mediafax,”vom ataca toate forţele care ameninţă civili nevinovaţi„, a declarat Harding, referitor la controversa privind imparţialitatea NATO în Libia.

2 comentarii

george 06-04-2011 - 20:32

Scutul uman si sacrificarea propriului neam(popor)este una din clasicele arme al neamului Arab,calai , lasi si teroristi…..
Daca nu ar fi petrolul pe pamanturile lor(alta arma economica)nimeni nu ar da niciun scuipat pe ei….Dumnezeu le-a dat lor petrolul dar nu mintea…..

u s 07-04-2011 - 02:21

Ai facut reclamatie sobolane?

Interesanta e disparitia deodata a cuplului de trogloditi valverde-mache dar si a altor „americanasi”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult