Acasa InternationalExterne Gaddafi: Poporul mă iubeşte, oamenii din stradă sunt drogaţi

Gaddafi: Poporul mă iubeşte, oamenii din stradă sunt drogaţi

scris de D.S.S.
5 afisari

Preşedintele Libiei, Muammar Gaddafi, a declarat, pentru BBC, că este „iubit de popor” şi a negat faptul că ar fi avut loc proteste în Tripoli. Acesta a adăugat că poporul său ar fi în stare să se sacrifice pentru el.

gaddafi-poporul-ma-iubeste-oamenii-din-strada-sunt-drogati-De asemenea, Gaddafi a râs la ideea de a pleca din Libia şi a spus că se simte trădat de lideri care i-au cerut acest lucru.

State ale lumii au condamnat recent atacurile asupra civililor din Libia, în frunte cu secretarul de stat american, Hillary Clinton, care a spus că Gaddafi trebuie „să plece acum.”

Uniunea Europeană a impus sancţiuni pentru Libia, inclusiv un embargo al armelor, şi îngheţarea activelor.

La sfârşitul interviului pentru BBC, Gaddafi a adăugat că oamenii care au ieşit în stradă erau sub influenţa drogurilor, droguri alimentate de al-Qaeda.

Casa lui Gaddafi din Benghazi, al doilea oraş din Libia a fost devastată de manifestanţii care susţin că au început să controleze întreaga zonă. Gaddafi spune însă că libienii au renunţat la revolte şi că „‘ţara este calmă”.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sancţiuni severe împotriva lui Gaddafi ale cărui proprietăţi din străinătate au fost puse sub sechestru. De asemenea, Marea Britanie a anunţat blocarea bunurilor liderului libian şi ale familiei sale. Parisul a promis trimiterea de ajutoare umanitare imediate către Benghazi. Iar Statele Unite şi NATO vor să impună restricţii de zbor deasupra Libiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult