Acasa InternationalExterne Gaddafi se plimbă prin Tripoli în timpul bombardamentelor NATO-(VIDEO)

Gaddafi se plimbă prin Tripoli în timpul bombardamentelor NATO-(VIDEO)

scris de D.S.S.
5 afisari

Muammar Gaddafi a ieşit joi pe străzile din Tripoli, în timp ce coaliţia internaţională efectua raiduri în oraş, a anunţat televiziunea libiană. Purtând ochelari de culoare închisă, având capul acoperit şi stând, în picioare, într-o maşină de teren deschisă, colonelul Gaddafi a salutat trecătorii ridicându-şi pumnii, potrivit imaginilor difuzate de televiziune.

Gaddafi se plimbă prin Tripoli în timpul bombardamentelor NATO

Mai multe vehicule transportând gărzi de corp escortau maşina în care se afla liderul libian.

La un moment dat, maşina a încetinit, iar zeci de persoane s-au apropiat pentru a-l aclama pe liderul revoluţiei libiene. Un bărbat aşezat pe scaunul din faţă al vehiculului, a scos capul pe geam şi a scandat „Allah, Libia, Muammar şi nimic altceva”.

Televiziunea libiană a afirmat că această plimbare a lui Kadhafi a fost efectuată „sub raidurile agresorilor colonialişti cruciaţi„.

Potrivit jurnaliştilor AFP, mai multe avioane au survolat, joi, oraşul Tripoli, unde au fost auzite explozii puternice, urmate de tiruri ale apărării antiaeriene.

Televiziunea libiană, citând o sursă militară, a afirmat că „locuri militare şi civile, la Tripoli, Aziziyeh şi Kikla au fost vizate, cu puţin timp în urmă, de raiduri ale agresorilor colonialişti cruciaţi„.

NATO a declarat, răspunzând unei întrebări adresate de AFP, că la ora 13.00 GMT (16.00, ora României), nu exista niciun avion al Alianţei Nord-Atlantice trimis deasupra oraşului.

Oficiali din cadrul NATO au anunţat că avioanele Alianţei survolau capitala libiană „tot timpul”, dar că nicio bombă nu a fost lansată în acest loc.

Aviaţia NATO a atins o baterie antiaeriană (…) la 40 de kilometri sud de Tripoli, după-amiaza„, a declarat purtătoarea de cuvânt a Alianţei Nord-Atlantice, Oana Lungescu.

Suntem foarte atenţi la modul în care vizăm (ţintele), pentru a minimiza orice risc pentru civili. Este vorba, deci, de un alt exemplu de dezinformare (din partea autorităţilor libiene), cum au fost mai multe, în această săptămână„, a precizat Lungescu.

 

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult