Acasa InternationalExterne Garda de corp și șefa de cabinet ai lui Marine Le Pen, reținuți

Garda de corp și șefa de cabinet ai lui Marine Le Pen, reținuți

scris de Șt. C
6 afisari

Garda de corp și șefa de cabinet ai candidatei Frontului Național (FN, extrema dreaptă) la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, au fost plasați miercuri în detenție provizorie în ancheta privind presupusa utilizare abuzivă de fonduri ale legislativului european pentru plata unor asistenți parlamentari, transmite AFP, citând surse din cadrul poliției franceze.

Thierry Légier și Catherine Griset — garda de corp și, respectiv, șefa de cabinet a lui Marine Le Pen — au fost audiați miercuri dimineață la Nanterre (regiunea pariziană) de către polițiști ai Oficiului Anticorupție (Oclciff).

Reținerea lor poate fi menținută maximum 48 de ore, după care cei doi fie vor fi puși în libertate fără a fi urmăriți în justiție, fie vor fi prezentați unui judecător în vederea unei eventuale inculpări.

Ancheta a fost declanșată după sesizarea Parlamentului European, conform căreia mai mulți asistenți ai europarlamentarilor Frontului Național au fost plătiți de Bruxelles, deși numele lor figurau și în organigrama partidului, în Franța.

În paralel, Parlamentul European i-a cerut șefei Frontului Național să returneze 339.946 de euro pe care aceasta i-ar fi utilizat pentru a-i plăti în mod nejustificat pe Thierry Légier, în 2011, și pe Catherine Griset, în perioada 2010-2016.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult