Acasa InternationalExterne Gazprom continua sa reduca livrarile de gaze catre Belarus

Gazprom continua sa reduca livrarile de gaze catre Belarus

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Rusia a redus miercuri livrarile de gaze in Belarus pana la 60 % din volumul prevazut. “De la 10 dimineata s-a introdus regimul de reducere a livrarilor de gaze in Republica Belarus cu 60 %”, a declarat seful Gazprom, Alexei Miller, transmite agentia Interfax.


 

Intre timp, compania bielorusa Beltransgaz a platit Rusiei o datorie pentru gazul furnizat in luna mai la pretul din contract, restantele pentru lunile anterioare, in valoare de 192 de milioane de dolari ramanand neachitate. Datoria s-a acumulat din cauza ca pretul din contract este de 169 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz rusesc, iar Belarus a achitat doar 150 de dolari pe 1000 de metri cubi.

Cu toate ca Miller a dat asigurari marti ca clientii europeni vor primi acelasi volum de gaze ca pana in prezent, seful Parlamentului European, Jerzy Buzek, a declarat ca din cauza blocarii tranzitului de Belarus, au avut de suferit Lituania, Germania de Est si Polonia. “Nu avem o siguranta a livrarilor gazului rusesc. Volumul furnizat momentan este mai mic decat ne asteptam”, a spus Jerzy intr-o discutie cu ministrul Energiei Federatiei Ruse, Serghei Smatko. Cu toate acestea, Smatko a infirmat aceasa informatie. “Eu nu am o astfel de informatie. Livrarile, inclusiv in Polonia, se fac in volum complet. Eu nu stiu ca ar fi fost reduse livrarile in ultimele doua zile”, a spus Smatko. Directorul general al companiei de pentru livrari si tranzit de gaz “Lietuvos Dujos”, Viktoras Valentukevicius, a declarat ca volumul de gaz furnizat Lituaniei este in prezent este redus cu aproximativ 30 la suta. El a precizat insa ca, compania Lietuvos Dujos nu a primit un anunt oficial din partea Belarusului despre reducerea livrarilor, ci a fost anuntata doar neoficial.

0 comentariu

Gabriela 09-04-2010 - 20:06

D-le Nguen Miun Gion , cred ca d-ta ai destula experienta in ceea ce priveste misterul feminin . Cu siguranta ai dezlegat acest mister ….

un crestin 09-04-2010 - 20:53

Puteti sa credeti ?
Nobilul trandafir, intotdeauna trezindu-se cu roua diminetii pe petalele pure, diabolizat in torentul mortii ?
Tone de trandafiri aruncati din tavanul fals peste oaspeti inecandu-i, sufocandu-i, omorandu-i sub privirile lacome ale lui Heliogabalus, unul din cei mai ( daca nu cel mai) infami si execrabili imparati romani.

ps. Martin Luther: „If there were but one rose in all the world and a man could make it, we should deify that man”.

maria marinescu 09-04-2010 - 21:27

buna cristinel
observ ca in ultimile zile aduci un omagiu eternului si universalului mister feminin

Nguen Miun Gion 10-04-2010 - 01:47

„Misterul feminin” revelat de un barbat il transforma pemister mister intr-un abscons pervers si-si pierde din valoarea lui seducatoare, suava si excitanta. Pe cind, o femeie, poate fi mult mai exacta, mai seducatoare, mai palpitanta, in relevarea misterului pentru ca ea este detinatoare de mister si se poate exprima mai pe intelesul celorlalti. D-ta simti ca exista acest mister in dumneata? Ma refer la misterul sentimantalo-afectiv si nu la cel pe care pictorul favorit al lui Cristinel l-a imortalizat si transformat in „Originea lumii” extrem de paroasa si hidoasa. De ce nu incercati o punere in discutie a misterului feminin pe care-l posedati? Ca si pictura, cuvintele pot exprima la fel (de suav si excitant) tenebrele misterului feminin. Este adevarat ca nu toate femeile poseda un mister. Spre exemplu, doamna ce-si spune Seherezada sau Smekerezada, detine un mister, dar nu sentimental ci, mai pe romaneste, un mister sot! Si, se pare, femeile care detin un mister sot, il pierd pe celalat „mister”. E ca in situatia unei flori carnivore; cit timp nu-si vineaza prada, arata nespus de frumoasa, de radianta, de adulmecatoare; dupa ce si-a prins intre petalele ei neiertatoare prada (vreun tintar amarit, vreo libelula ratacita, vreun fluture de noapte, sau vreo broasca riioasa), frumusetea dispare, pistilul se ingroase, iar misterul se pierde pentru ca frumoasa floare nu mai are nevoie de extaz coloric; e satula ! (vorba proverbului: si de prada si de … (cenzurat)) :-))))))))

Nguen Miun Gion 10-04-2010 - 01:59

„Originea lumii”, o pinza extrem de sugestiva, care reprezinta (aproape anatomic) o … scuzati-ma de vocabular, dar alt cuvint e aproape iminent pentru a exprima exact ceea ce acel pictor a dorit sa imortalizeze, o p.i.z.d.a (sper sa nu rositi la citirea acestui cuvint atit de dezavuat de doamne cu bun simt, sa d-stra), poarta asupra ei un mister. Intreaga umanitate s-a zbatut intre ea si idealul intangibil, renuntind pina la urma la ideal si dorind-o pe ea, pe aceasta scirboasa paroasa, dar generatoare de atita – culmea – barbatie ! Chiar daca mesajul d-stra este adresat eminamente domnului Cristinel, va supr daca va cer, umil, sa ne revelati ceva din acest mister?, mai ales ca sunteti, din cite ne spune pseudonimul pe care vi l-ati ales, o adoamna (sau domnisoara?, desi aceasta specie a disparut de pe aceasta planeta !) Multumesc anticipat !

Sunamita 10-04-2010 - 04:35

Mister Miun Gion
mai demult toate florile erau acoperite cu frunze

cristi 10-04-2010 - 06:11

imi place de tine ca esti ambitios. dar esti pe invers si ti-a furat vreouna alesul inimii de esti asa inversunat pe aia paroasa cum ii zici tu? daca e asa cu mine ai ghinion deoarece imi plac doar barbatii cu mustata.

elena 10-04-2010 - 07:38

Misterul feminin trebuie dezlegat de barbati nu explicat de femei…babatilor.
„lenjeria destul de framintata” ..nu am regasit-o in tablou ci numai o blana aruncata pe pat…iar sarpele nu prea pare a fi sarpe ci un starmos al aparatului consacrat astazi si care, de multe ori, inlocuieste functiile si prezenta unui barbat.
Transa =(uneori) visare..pentru asta nu-ti trebuie multe motive sau, din contra, pot fi foooarte multe motive de a cadea in visare.
Laudele la adresa „d-lui cristinel” nu sunt numai asa de periuta…cui i-ar folosi? ci simple multumiri pentru efortul de a ne prezenta artisti mai putin cunoscuti…cine are timp si chef sa caute pe net sau cine stie pe unde asa ceva?
si planta carnivora….daaa, asa este…dar revine la frumusetea recunoscuta cu care va ademeni alta prada…atrasa de „misterul si frumusetea ei”

Florian 10-04-2010 - 12:40

bai Cristi,
Ai tu vreun tablou cu pictoru’asta redescoperit si vrei sa-l vinzi pe bani buni?

mog 11-04-2010 - 09:12

Oau! Imi plac tare mult articolele! Este ceva deosebit si sper ca Taraba lui Cristinel sa devina din ce in ce mai cunoscuta!!!

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS