Acasa InternationalExterne Gazprom implementează decretul lui Putin care cere statelor UE să plătească gazele în ruble

Gazprom implementează decretul lui Putin care cere statelor UE să plătească gazele în ruble

scris de Misu Andrei
46 afisari

Kremlinul a anunțat marți că Gazprom implementează decretul prezidențial privind impunerea plății gazelor în ruble, însă fără să ofere clarificări ce înseamnă acest lucru, atunci când a fost întrebat de modul în care Comisia Europeană va aplica planul Rusiei, transmite Reuters.

Ce modificări va face Rusia privind livările de gaze naturale (foto:exchanger.md)

Comisia Europeană a spus că firmele europene vor trebui să îndeplinească cerințe suplimentare, precum o declarație că ele consideră că obligațiile contractuale au fost îndeplinite odată ce au depozitat valută non-rusă.

„Toate contactele cu cumpărătorii de gaze au fost făcute prin Gazprom, așa că Gazprom va publica informații despre rezultatele discuțiilor”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferință de presă.

O sursă familiară cu discuțiile cumpărătorilor de gaze a declarat pentru Reuters că nu există claritate despre cum va fi implementată schema, însă că discuțiile vor continua.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut ca statele pe care le numește „neprietenoase” să fie de acord să implementeze schema în care ar deschide conturi la Gazprombank și să facă plăți în euro și dolari care ar fi schimbați în ruble.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult